Hyppää pääsisältöön
Kuva
sateenkaaren värinen sydän käsissä. Kuva Sharon McCutcheon. Kuva Sharon McCutcheon
Nuorisotyön yksi kulmakivi on yhdenvertaisuuden edistäminen
Kuva
sateenkaaren värinen sydän käsissä. Kuva Sharon McCutcheon

Tällä viikolla juhlittaisiin monin tavoin Jyväskylän Pride-viikkoa, mutta kuten niin monen muunkin tapahtuman kohdalla, koronaviruksen takia tämäkin tapahtuma on jouduttu perumaan. Vaikka kokoontuminen ei onnistu, on yhteisöllisyyden korostaminen muilla tavoin mahdollista. Olemme tällä viikolla nostaneet esiin Jyväskylän nuorisopalveluiden Instagramissa Pride-tietoisuutta ja viettäneet virtuaalista Pride-viikkoa. Tule seuraamaan meininkiä @nuorisopalvelut -Instagram-tililtä.  

Pride-liike nostaa maailmanlaajuisesti esiin sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen ääntä ja yhteisöä. Pride on asenne ja sitoutumista tasavertaisiin ihmisoikeuksiin sekä niiden edistämiseen. Pride-juhla ilmentää tätä moninaisuutta värein ja äänin sekä juhlistaa olemaan ylpeä siitä, että on juuri sellainen, kun on. 

Nuorisotyön yksi kulmakivi on yhdenvertaisuuden edistäminen. Ajatus siitä, että jokainen nuori on arvokas omanlaisenaan. Nuorisotyön tehtävänä on tukea sitä nuorta, joka pohtii omaa identiteettiään, itseään suhteessa muihin ja suhteessa yhteisöihin. Nuorisotyö osaltaan luo yhteisöllisyyttä ja yhteisöjä, jossa jokainen nuori voi olla oma itsensä. Turvallisesti, ilolla ja vertaisuutta löytäen. 

Siksi tällä viikolla haluamme nostaa esiin kysymyksen koko Keski-Suomen alueelle; Miten aikuiset ja toiset nuoret voisivat tukea sateenkaarinuorta? Kerro, millä tavoilla nuoriso- ja kasvatustyössä voidaan tukea sateenkaarinuorta niin, että jokainen voi tuntea olonsa turvalliseksi ja kohdatuksi. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Jyväskylän Seta, Maakunnallinen nuorisotyön koordinointihanke sekä Jyväskylän nuorisopalvelut. 

Osallistu kilpailuun vastaamalla kysymykseen 7.9. mennessä Instagramin kilpailussa, joka löytyy Jyväskylän nuorisopalveluiden tililtä. Jaa kuva ja ideasi käyttäen merkintöjä #jklpride, #nuorisotyötäkeskisuomessa sekä #jklpride tai laita vastauksesi yksityisviestillä @nuorisopalvelut-tilille. Parhaat ideat palkitaan. 

We are with Pride, virtuaalisesti. 

Niina Ekstam
koordinaattori - osallisuus ja yhdenvertaisuus
Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut