Skip to main content
Image
Nuoret istuvat Veturitallien ulkoseinän vieressä

Jyväskylän nuorisovaltuusto

Jyväskylän nuorisovaltuustossa 13-20 –vuotiaat jyväskyläläiset nuoret pääsevät vaikuttamaan heitä koskeviin asioihin. Nuorisovaltuustotoiminnan kulmakiviä ovat muun muassa vuosittainen hankerahan jako sekä kannanotot, lausunnot ja aloitteet.

Nuorisovaltuuston edustajat valitaan Jyväskylän yläkouluilta, toisen asteen oppilaitoksilta, nuorisotiloilta sekä vapailta paikoilta.

Nuorisovaltuusto vastaa nuorisolain 8 §:n ja kuntalain 26 §:n mukaisesta nuorten kuulemisesta ja vaikuttamismahdollisuuksista kaupungin päätöksenteossa.

Nuorilla on erilaisia mahdollisuuksia vaikuttaa omiin ja omaan ympäristöönsä liittyviin asioihin. Vaikuttamista voi tehdä oman luokan ja koulun sisällä, Jyväskylän alueella ja jopa valtakunnallisesti.

Oppilaskuntatoiminta

Kullakin peruskoululla järjestetään oppilaskuntatoimintaa. Lisätietoa oman koulusi oppilaskuntatoiminnasta ja siihen osallistumisesta saat koulussasi toiminnasta vastaavilta opettajilta.

Opiskelijakuntatoiminta (toinen aste ja korkeakoulut)

Gradian Opiskelijakuntatoiminta (ammatillinen koulutus)

Jyväskylän Lyseon lukion opiskelijakuntatoiminta

Schildtin lukion opiskelijakuntatoiminta

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta

Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta JAMKO

 

Jyväskylän kaupungin palautepalvelu

Myös palautteen antaminen on vaikuttamista. Jyväskylän kaupungin palautepalvelussa voit jättää palautetta muun muassa eri palveluista, valaistuksesta, kaduista ja liikenteestä tai jostain yleisestä aiheesta.

Osallistu ja vaikuta Jyväskylässä

Osallistu ja vaikuta Jyväskylässä -sivustolle on koottu tietoa ja tapahtumia osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksista Jyväskylässä. Sivujen kautta löydät myös avoinna olevat, kaupungin palveluihin tai asuinalueisiin liittyvät kyselyt.

Nuortenideat.fi

Nuortenideat.fi on valtakunnallinen nuorten vaikuttamispalvelu, jonka avulla nuoret voivat helposti tehdä ehdotuksia, osallistua ja vaikuttaa heitä koskeviin asioihin. Oman idean kirjoittaminen edellyttää sisäänkirjautumista, mutta ideoita voi selata, kommentoida ja kannattaa kirjautumatta.

Onkos sinulla kysyttävää vaikuttamisesta?

Tai joku idea, jonka haluat toteuttaa? Ota yhteyttä, niin selvitellään vaihtoehtoja yhdessä:

Tiina Kivioja
koordinaattori - osallisuus ja yhdenvertaisuus
Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut tiina.kivioja[at]jyvaskyla.fi
p. 050 311 9971