Mieti, millaiseen työpaikkaan olet hakemassa. Onko työpaikka sellainen, jossa arvostetaan esimerkiksi taiteellista ulkoasua vai kannattaako ilmeestä tehdä hieman hillitympi tai ihan perinteinen tekstiversio?
Hakemusten massasta voi pyrkiä erottumaan visuaalisella CV:llä. Myös visuaalisen CV:n kanssa on tärkeä varmistaa, että tekstisisältö on selkeästi esillä ja se on laadukasta. CV:n asiasisältö on aina ulkonäköä tärkeämpää.
Esimerkkejä visuaalisesta CV:stä voi hakea vaikkapa Googlen kuvahaulla hakusanalla "visuaalinen CV".
Yksi hyvä maksuton vaihtoehto visuaalisten ilmeiden luomiseen on selaimessa toimiva maksuton design-ohjelma Canva (vaatii rekisteröitymisen). Canvasta löytyy valmiita mallipohjia CV:tä varten tai sitten voit luoda itse oman ilmeen.
Tekstinkäsittelyohjelmissa (esim. Word) voi olla valmispohjia hieman hillitymmän CV:n tekemiseen. Tekstipohjaisen CV:n voi tehdä myös esimerkiksi maksutonta Google Docsia hyödyntäen (vaatii olemassa olevan Google-tilin tai rekisteröitymisen).
Sopiva pituus CV:lle on 1-2 sivua. Pituus riippuu siitä, kuinka paljon sinulle on kertynyt CV:hen tulevaa sisältöä (työpaikat, koulutukset ja muu osaaminen). Selkeyden kannalta voi joskus olla järkevää käyttää CV:hen kaksi sivua, jos haettavan työpaikan kannalta olennaista kokemusta on jo paljon.