Hyppää pääsisältöön
Kuva
Nuori ja ohjaaja pöydän ääressä tietokoneella. Kuva MySome
Pääsisältö

CV eli ansioluettelo on liite työhakemukseen ja siinä keskitytään kertomaan omasta työhistoriasta, koulutuksesta, taidoista ja muusta osaamisesta.

Ohjeita CV:n tekemiseen voit lukea alempana sivulla kohdassa Vinkit CV:n tekoon.

Miten voin erottua muista kesätyönhakijoista?

Kesätyöpaikoista voi olla välillä kova kilpailu, sillä samaa paikkaa saattavat hakea kymmenet, joskus jopa sadat muutkin nuoret. Työnhaussa onkin tärkeää erottua muista hakijoista. Näitä vinkkejä voit hyödyntää omassa kesätyön haussa:

  • Käy kysymässä kesätyötä paikan päällä, jos se on mahdollista. Jätä oma CV:si työpaikalle. Kasvotusten tavattu henkilö jää huomattavasti paremmin työnantajan mieleen.
  • Oma persoonasi voi näkyä hakemustekstissä ja kirjoitustyylissä, kunhan kokonaisuus on edelleen selkeä ja ymmärrettävä. 
  • Visuaalisella CV:llä voit jäädä paremmin mieleen. Erilaisia esimerkkejä löydät Googlen kuvahausta esim. hakusanalla ”visuaalinen CV”.
    Yksi työkalu visuaalisen CV:n tekemiseen on ilmainen, selainpohjainen design-työkalu Canva.
    Myös tekstinkäsittelyohjelmissa (esim. Word) voi olla valmiita mallipohjia hyödynnettäväksi. Perinteisempikin hakemus erottuu paremmin, jos siinä on käytetty vaikkapa värillistä taustaa.
    Muista kuitenkin, että huolella kirjoitettu sisältö on aina hakemuksen ja CV:n tärkein asia.
  • Videohakemuksen tai videoesittelyn tekeminen on hyvä tapa erottua. Videoesittelyn itsestään voi tehdä vaikka kirjallisen hakemuksen lisäksi ja linkittää sen mukaan hakemukseen.
Haitari

Vinkit CV:n tekoon

Alasivu