Nuorten Jyväskylän Discord

Liity Nuorten Jyväskylän serverille

Tuu mukaan serverille ja vinkkaa muillekin: https://discord.gg/3fHFKtj

Discordin säännöllinen aukiolo on kesätauolla 26.6.-27.7.2020, mutta serverillä infotaan mahdollisista satunnaisista pop up-sisällöistä.

Serveri on auki jälleen 28.7.-6.8. ti-to klo 16-20. Mahdollisista muutoksista aukioloaikojen suhteen tiedotetaan serverillä.

Lisätietoja

Rita Suhonen
nuorisonohjaaja, nuorten tieto- ja neuvontatyö
p. 050 320 5933  
rita.suhonen(a)jyvaskyla.fi  

Panu Räsänen
nuorisonohjaaja, digitaalinen nuorisotyö
p. 050 567 5367
panu.rasanen(a)jyvaskyla.fi

Sisältö

Keskustelukanavalla pääsee juttelemaan ennalta sovittuina aukioloaikoina ja aihe on vapaa! Paikalla on aina valvojat, jotka ovat nuorisotyöntekijöitä tai muita nuorten parissa toimivia ammattilaisia.

Tiedotuskanavilta voi seurata mm. vinkkejä vapaa-ajan tekemiseen sekä työpaikka- ja työtoimintailmoituksia.

Striimi-kanavilla striimaillaan ajoittain mm. ohjaajien tai nuorten pelaamista, yhteistä katsottavaa tai muuta sisältöä.

Nuorisovastaanoton kanavalla puolestaan neuvotaan 13–22 -vuotiaita nuoria, kun on huolta esimerkiksi päihteistä, mielialasta ja ahdistuneisuudesta, pelaamisesta, seksuaalisuuteen liittyvistä asioista, perheen kriisitilanteista, nuorten ja vanhempien välisistä ristiriidoista ja kaveri- ja seurustelusuhteista.

Teemakanavalla järjestetään ennalta ilmoitettuihin aiheisiin liittyviä keskusteluja. Toiveita aiheista voi laittaa serverin työntekijöille. Kesällä 2020 teemakanava on auki to 11.6. klo 13-15, jolloin aiheena toisen asteen opiskelijavalintojen tulokset.

Erilaisia kanavia perustetaan myös aina tarpeen tullen. Kesällä 2020 serverille on tulossa mm. pelistriimejä, lautapelailua, kädentaitojuttuja ja muuta puuhaa!
Serverin sisällön suhteen saa laittaa toiveita ja ideoita kenelle tahansa kanavalla olevalle työntekijälle (näkyvät serverillä punaisella värillä) tai serverin ylläpitäjille, jotka erotat vihreästä väristä.

Nuorisovastaanoton päivystys serverillä

Nuorisovastaanotto Jyväskylä neuvoo, ohjaa ja auttaa eteenpäin 13-22-vuotiaita jyväskyläläisiä nuoria, joilla on huolta esimerkiksi päihteistä, mielialasta ja ahdistuneisuudesta, pelaamisesta, seksuaalisuuteen liittyvistä asioista, perheen kriisitilanteista, nuorten ja vanhempien välisistä ristiriidoista ja kaveri- ja seurustelusuhteista.

Nuorisovastaanotto Jyväskylän Discord -kanava on auki torstaisin kello 15-16. Kanavalla käydään keskustelua edellä mainittuihin teemoihin liittyen.

 Nuorisovastaanoton työntekijät tavoittaa myös puhelimitse numerosta 014 266 0150 ma - pe klo 9-18.

Serverin säännöt

Ollaan ihmisiksi ja huomioidaan toisetkin.

Asiaton käyttäytyminen voi johtaa sanktioihin, joita Discordissa ovat viestin muokkaaminen tai poistaminen, käyttäjän sulkeminen pois keskusteluista tai koko serveriltä joko määräaikaisesti tai pysyvästi. Asiatonta käyttäytymistä ovat muun muassa yleinen häiriköinti, jatkuva asiaton kielenkäyttö sekä loukkaavat ja rasisitiset sisällöt.

Tarkemmat säännöt löytyvät kanavalta. Ylläpitäjät voivat tarvittaessa päivittää sääntöjä ja muutoksista ilmoitetaan kanavallamme.

Lisätietoja

Rita Suhonen
nuorisonohjaaja, nuorten tieto- ja neuvontatyö
p. 050 320 5933  
rita.suhonen(a)jyvaskyla.fi  

Panu Räsänen
nuorisonohjaaja, digitaalinen nuorisotyö
p. 050 567 5367
panu.rasanen(a)jyvaskyla.fi