Nuorten Jyväskylän Discord

Liity Nuorten Jyväskylän serverille

Tuu mukaan serverille ja vinkkaa muillekin: https://discord.gg/3fHFKtj

Aukioloajat (syksy 2020)

 • maanantaisin klo 17-19
 • torstaisin klo 16-20
  (Huom! Teematorstaisin teemakeskustelu klo 16-18 ja sen jälkeen alkaa muu toiminta)

Torstaina 29.10. teemakeskustelu sekä Discord-halloween!

Teematorstain aiheena on klo 16-18 yksinäisyys ja vieraana Anja Saksola SPR:n VerkkoystävätoiminnastaKaveritaitoja nuorille -hankkeesta.

Teemakeskustelun jälkeen iltaa voi jäädä viettämään serverille, jossa jatketaan halloween-tunnelmissa noin klo 20 saakka! Yleisen keskustelun lisäksi tarjolla on striimi halloween-kurpitsan kaiverruksesta ja illan mittaan luvassa myös pelistriimiä – kauhuteemalla tietenkin...

Serverin säännöt

Ollaan ihmisiksi ja huomioidaan toisetkin.

Asiaton käyttäytyminen voi johtaa sanktioihin, joita Discordissa ovat viestin muokkaaminen tai poistaminen, käyttäjän sulkeminen pois keskusteluista tai koko serveriltä joko määräaikaisesti tai pysyvästi. Asiatonta käyttäytymistä ovat muun muassa yleinen häiriköinti, jatkuva asiaton kielenkäyttö sekä loukkaavat ja rasisitiset sisällöt.

Tarkemmat säännöt löytyvät kanavalta. Ylläpitäjät voivat tarvittaessa päivittää sääntöjä ja muutoksista ilmoitetaan kanavallamme.

Lisätietoja

Rita Suhonen
nuorisonohjaaja, nuorten tieto- ja neuvontatyö
p. 050 320 5933  
rita.suhonen(a)jyvaskyla.fi  

Panu Räsänen
nuorisonohjaaja, digitaalinen nuorisotyö
p. 050 567 5367
panu.rasanen(a)jyvaskyla.fi

Sisältö

Keskustelukanavalla pääsee juttelemaan ennalta sovittuina aukioloaikoina ja aihe on vapaa! Aukioloaikoina paikalla on aina valvojat, jotka ovat nuorisotyöntekijöitä tai muita nuorten parissa toimivia ammattilaisia.

Tiedotuskanavilta voi seurata mm. vinkkejä vapaa-ajan tekemiseen sekä työpaikka- ja työtoimintailmoituksia.

Striimi-kanavilla striimaillaan ajoittain mm. ohjaajien tai nuorten pelaamista, yhteistä katsottavaa tai muuta sisältöä.

Teematorstai -kanavalla järjestetään noin pari kertaa kuussa teemakeskustelu, jossa käydään ennalta ilmoitettuihin aiheisiin liittyviä keskusteluja. Katso syksyn aikataulu kohdasta Teematorstait (syksy 2020). Toiveita aiheista voi laittaa Nuorten Jyväskylän Ritalle.

Nuorisovastaanoton kanavalla puolestaan neuvotaan 13–22 -vuotiaita nuoria, kun on huolta esimerkiksi päihteistä, mielialasta ja ahdistuneisuudesta, pelaamisesta, seksuaalisuuteen liittyvistä asioista, perheen kriisitilanteista, nuorten ja vanhempien välisistä ristiriidoista ja kaveri- ja seurustelusuhteista. Lisätietoa kohdasta Nuorisovastaanoton päivystys serverillä.

Mukaan ideoimaan ja tekemään sisältöjä

Hei nuori! Kiinnostaako tulla mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan toimintaa Discordiin? Etsimme Nuorten Jyväskylän Discordiin tekijöitä toteuttamaan omaa sisältöä ja toimintaa.

Projekti on aloitettu keväällä ja nyt mukaan tarvitaan uusia tekijöitä! Tarkoituksena on tarjota halukkaille luotettaville nuorille enemmän mahdollisuuksia suunnitella ja toteuttaa omannäköistä ja itselle mielekästä toimintaa Nuorten Jyväskylä Discord-serverillä! Toiminta voi olla miltei mitä vain, esim. yhteisten pelien/turnausten järjestämistä, striimaamista, esports-kisakatsomoita tai livemiittien suunnittelua ja toteuttamista. Sinä suunnittelet, me autamme toteuttamaan sen!

Mukaan lähtevät nuoret saavat nuorisotyön ammattilaisten avun ja tuen toiminnan järjestämiseksi. Joissain tapauksissa voimme myös tarjota laitteistoja teidän käyttöönne, kuten kameroita, mikkejä ja capture-kortteja.
”Luottonuorille” on myös varattu omat ääni- ja tekstikanavat, joissa pääset keskustelemaan muiden nuorten kanssa ja vaikka suunnittelemaan yhdessä toimintaa serverille!

Jos tämä ilmoitus herätti mielenkiintosi, ota yhteyttä Panuun tai Nikoon:

Teematorstait (syksy 2020)

Kaikkiin tuleviin teemakeskusteluihin liittyviä kysymyksiä voi laittaa etukäteen täysin anonyymisti tästä avautuvan kysymyslomakkeen kautta. Kysymyksiä voi laittaa myös Discordissa Ritalle: Rita (Nuorten Jyväskylä) #3728. Yleisessä keskustelussa vastaamme vain yleisluontoisiin kysymyksiin.

17.9. klo 16-18: Asuminen ja raha-asiat

 • Vieraana Sanni Soininen Jyväskylän nuoriso- ja palveluasunnoilta (JNP). Tule mukaan juttelemaan omillaan asumiseen liittyvistä asioista ja kysymään mietityttäviä juttuja! Keskustelussa käydään läpi myös vinkkejä arjen raha-asioiden hallintaan.

15.10. klo 16-18 - Kiusaaminen, vieraana Jenny Saksola Selviydytään kiusaamisesta -projektista.

 • Haluatko jutella kiusaamisesta? Mietitkö, mistä siihen voisi saada tukea?  Miksi joku kiusaa? Miksi joku joutuu kiusaamisen kohteeksi? Mietityttääkö nettikiusaaminen? Onko sinua tai kaveriasi kiusattu netissä? Miten nettikiusaamiseen voi puuttua?
  Näitä ja muita kysymyksiä kiusaamiseen liittyen pohditaan syyslomaviikon Teematorstaissa! Tule siis kysymään, jakamaan ajatuksia tai kokemuksia tai ihan vain seuraamaan keskustelua.

29.10. klo 16-18 - Yksinäisyys, vieraana Anja Saksola SPR:n VerkkoystävätoiminnastaKaveritaitoja nuorille -hankkeesta.

 • Yksinäisyys koskettaa kaiken ikäisiä, mutta erityisesti nuoria ja nuoria aikuisia. Yksinäisyyden kokemuksia voi synnyttää monenlaiset asiat, kuten vaikkapa koronan tuomat kokoontumisrajoitukset. Monilla nuorilla on myös epävarmuutta omista sosiaalisista taidoista ja jännitetään sitä, ettei ole tarpeeksi kiinnostava muiden silmissä. Tällaiset tunteet ovat omiaan lisäämään ulkopuolisuuden ja yksinäisyyden kokemuksia.
  Punaisessa Ristissä on syksyn ajan työstetty Kaveritaidot-valmennusohjelmaa, jonka tavoitteena on auttaa meistä jokaista vahvistamaan omia vuorovaikutustaitoja. Torstain teemakeskustelussa kerron vähän tarkemmin valmennusohjelmasta mutta lisäksi jutustellaan tietysti yksinäisyydestä monesta eri näkökulmasta.
  Tervetuloa mukaan jakamaan ajatuksia, esittämään kysymyksiä tai ihan vain kuulolle!

5.11. klo 16-18 - Päihteet, vieraat YAD ry:stä.

19.11. klo 16-18 -  Mielenterveys, vieraana psykologi Nuorisovastaanotolta

3.12. klo 16-18 Seurustelun ei kuulu satuttaa, vieraana Pia ja Riikka Keski-Suomen ensi- ja turvakodin lähisuhdeväkivaltatyöstä.

Nuorisovastaanoton päivystys serverillä

Nuorisovastaanotto Jyväskylä neuvoo, ohjaa ja auttaa eteenpäin 13-22-vuotiaita jyväskyläläisiä nuoria, joilla on huolta esimerkiksi päihteistä, mielialasta ja ahdistuneisuudesta, pelaamisesta, seksuaalisuuteen liittyvistä asioista, perheen kriisitilanteista, nuorten ja vanhempien välisistä ristiriidoista ja kaveri- ja seurustelusuhteista.

Nuorisovastaanotto Jyväskylän Discord -kanava on auki torstaisin kello 15-16. Kanavalla käydään keskustelua edellä mainittuihin teemoihin liittyen.

 Nuorisovastaanoton työntekijät tavoittaa myös puhelimitse numerosta 014 266 0150 ma - pe klo 9-18.

Serverin säännöt

Ollaan ihmisiksi ja huomioidaan toisetkin.

Asiaton käyttäytyminen voi johtaa sanktioihin, joita Discordissa ovat viestin muokkaaminen tai poistaminen, käyttäjän sulkeminen pois keskusteluista tai koko serveriltä joko määräaikaisesti tai pysyvästi. Asiatonta käyttäytymistä ovat muun muassa yleinen häiriköinti, jatkuva asiaton kielenkäyttö sekä loukkaavat ja rasisitiset sisällöt.

Tarkemmat säännöt löytyvät kanavalta. Ylläpitäjät voivat tarvittaessa päivittää sääntöjä ja muutoksista ilmoitetaan kanavallamme.

Lisätietoja

Rita Suhonen
nuorisonohjaaja, nuorten tieto- ja neuvontatyö
p. 050 320 5933  
rita.suhonen(a)jyvaskyla.fi  

Panu Räsänen
nuorisonohjaaja, digitaalinen nuorisotyö
p. 050 567 5367
panu.rasanen(a)jyvaskyla.fi