Nuorten Jyväskylän Discord

Liity Nuorten Jyväskylän serverille

Tuu mukaan serverille ja vinkkaa muillekin: https://discord.gg/3fHFKtj

Aukioloajat (syksy 2020):

torstaisin klo 16-20
(Huom! Teematorstaisin vain teemakeskustelu klo 16-18)

Seuraava Teematorstai

15.10. klo 16-18 - Kiusaaminen
Vieraana työntekijä Selviydytään kiusaamisesta -projektista.

Lisätietoja

Rita Suhonen
nuorisonohjaaja, nuorten tieto- ja neuvontatyö
p. 050 320 5933  
rita.suhonen(a)jyvaskyla.fi  

Panu Räsänen
nuorisonohjaaja, digitaalinen nuorisotyö
p. 050 567 5367
panu.rasanen(a)jyvaskyla.fi

Sisältö

Keskustelukanavalla pääsee juttelemaan ennalta sovittuina aukioloaikoina ja aihe on vapaa! Aukioloaikoina paikalla on aina valvojat, jotka ovat nuorisotyöntekijöitä tai muita nuorten parissa toimivia ammattilaisia.

Tiedotuskanavilta voi seurata mm. vinkkejä vapaa-ajan tekemiseen sekä työpaikka- ja työtoimintailmoituksia.

Striimi-kanavilla striimaillaan ajoittain mm. ohjaajien tai nuorten pelaamista, yhteistä katsottavaa tai muuta sisältöä.

Nuorisovastaanoton kanavalla puolestaan neuvotaan 13–22 -vuotiaita nuoria, kun on huolta esimerkiksi päihteistä, mielialasta ja ahdistuneisuudesta, pelaamisesta, seksuaalisuuteen liittyvistä asioista, perheen kriisitilanteista, nuorten ja vanhempien välisistä ristiriidoista ja kaveri- ja seurustelusuhteista.

Teemakanavalla järjestetään noin pari kertaa kuussa Teematorstai, jossa käydään ennalta ilmoitettuihin aiheisiin liittyviä keskusteluja. Toiveita aiheista voi laittaa Nuorten Jyväskylän Ritalle.

Erilaisia kanavia perustetaan myös aina tarpeen tullen. 
Serverin sisällön suhteen saa laittaa toiveita ja ideoita kenelle tahansa kanavalla olevalle työntekijälle (näkyvät serverillä punaisella värillä) tai serverin ylläpitäjille, jotka erotat vihreästä väristä.

Teematorstait (syksy 2020)

17.9. klo 16-18: Asuminen ja raha-asiat

  • Vieraana Sanni Soininen Jyväskylän nuoriso- ja palveluasunnoilta (JNP). Tule mukaan juttelemaan omillaan asumiseen liittyvistä asioista ja kysymään mietityttäviä juttuja! Keskustelussa käydään läpi myös vinkkejä arjen raha-asioiden hallintaan.
    Jos tuntuu, että kysyttävää olisi, mutta ei viitsi yleisessä keskustelussa kysyä, niin kysymyksiä voi laittaa etukäteen Discordissa Ritalle: Rita (Nuorten Jyväskylä) tai täysin anonyymisti tästä avautuvan kysymyslomakkeen kautta. Yleisessä keskustelussa vastaamme vain yleisiin kysymyksiin.

15.10. klo 16-18 - Kiusaaminen, vieraana työntekijä Selviydytään kiusaamisesta -projektista.

29.10. klo 16-18 - Yksinäisyys, vieraana Anja Saksola SPR:n Verkkoystävätoiminnasta.

5.11. klo 16-18 - Päihteet, vieraat YAD ry:stä.

19.11. klo 16-18 -  Mielenterveys, vieraana psykologi Nuorisovastaanotolta

3.12. klo 16-18 Seurustelun ei kuulu satuttaa, vieraana Pia ja Riikka Keski-Suomen ensi- ja turvakodin lähisuhdeväkivaltatyöstä.

Nuorisovastaanoton päivystys serverillä

Nuorisovastaanotto Jyväskylä neuvoo, ohjaa ja auttaa eteenpäin 13-22-vuotiaita jyväskyläläisiä nuoria, joilla on huolta esimerkiksi päihteistä, mielialasta ja ahdistuneisuudesta, pelaamisesta, seksuaalisuuteen liittyvistä asioista, perheen kriisitilanteista, nuorten ja vanhempien välisistä ristiriidoista ja kaveri- ja seurustelusuhteista.

Nuorisovastaanotto Jyväskylän Discord -kanava on auki torstaisin kello 15-16. Kanavalla käydään keskustelua edellä mainittuihin teemoihin liittyen.

 Nuorisovastaanoton työntekijät tavoittaa myös puhelimitse numerosta 014 266 0150 ma - pe klo 9-18.

Serverin säännöt

Ollaan ihmisiksi ja huomioidaan toisetkin.

Asiaton käyttäytyminen voi johtaa sanktioihin, joita Discordissa ovat viestin muokkaaminen tai poistaminen, käyttäjän sulkeminen pois keskusteluista tai koko serveriltä joko määräaikaisesti tai pysyvästi. Asiatonta käyttäytymistä ovat muun muassa yleinen häiriköinti, jatkuva asiaton kielenkäyttö sekä loukkaavat ja rasisitiset sisällöt.

Tarkemmat säännöt löytyvät kanavalta. Ylläpitäjät voivat tarvittaessa päivittää sääntöjä ja muutoksista ilmoitetaan kanavallamme.

Lisätietoja

Rita Suhonen
nuorisonohjaaja, nuorten tieto- ja neuvontatyö
p. 050 320 5933  
rita.suhonen(a)jyvaskyla.fi  

Panu Räsänen
nuorisonohjaaja, digitaalinen nuorisotyö
p. 050 567 5367
panu.rasanen(a)jyvaskyla.fi