Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kirjastossa

Oletko hakemassa opiskelemaan tai pohditko, mikä voisi olla sinulle sopiva ala? Alle koottujen linkkien kautta löydät lisätietoa erilaisiin tilanteisiin.

Yleistä tietoa

Opintopolku.fi

Opintopolun kautta voit etsiä Suomessa tarjottavia koulutuksia. Sivu kokoaa tiedot 2. asteen, opistojen ja korkeakouluasteen koulutuksista. Myös yhteishaut tehdään Opintopolun kautta.

AVO Ammatinvalintaohjelma

Millaiset asiat kiinnostavat sinua? Millaista työtä haluat tehdä? AVO Ammatinvalintaohjelma on ammatin valinnassa auttava itsearviointitehtävien kokonaisuus.

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutuksella voit opiskella ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osia. Oppisopimuskoulutuksessa pääosa opinnoista järjestetään käytännön työtehtävissä työpaikalla, joita täydennetään tietopuolisilla opinnoilla. 

 

Toisen asteen oppilaitokset Jyväskylässä

Ammatillinen koulutus - Gradia (myös aikuisopiskelu)

Jyväskylän lukiot (Jyväskylän Lyseon lukio, Schildtin lukio, Jyväskylän aikuislukio)

Norssi - Jyväskylän normaalikoulun lukio

Alkio-opisto

Jyväskylän palvelualan opisto

Kristillinen opisto

Ammattiopisto Spesia (erityisopetuksena järjestettävä ammatillinen koulutus)

 

Perusopetuksen jälkeinen valmistava koulutus Jyväskylässä

VALMA - ammatilliseen peruskoulutukseen valmistava koulutus

Perusopetuksen lisäopetus eli ns. kymppiluokka

Maahanmuuttajien ja vieraskielisten toiselle asteelle valmistava koulutus Gradialla.

 

Korkeakoulutus Jyväskylässä

Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK

Avoin AMK (Jamk)

Humanistinen ammattikorkeakoulu

Avoin AMK (Humak)

Jyväskylän yliopisto

Avoin yliopisto (JYU)

 

Muita koulutus- ja opiskelumahdollisuuksia

TE-palveluiden työvoimakoulutukset

Ammatillisen työvoimakoulutuksen tavoitteena on usein suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinto tai tutkinnon osa. Monilla eri ammattialoilla järjestetään lisäksi jatko- tai täydennyskoulutusta. Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille aikuisille, jotka ovat suorittaneet oppivelvollisuutensa.

Avaimet onnistumiseen

Jyvälän Setlementin järjestämä maksuton Avaimet Onnistumiseen -koulutus tarjoaa monipuolista kieli- ja kulttuuriopetusta nuorille maahanmuuttajille. Ryhmissä saa tukea arjen hallintaan, tulevaisuuden suunnitteluun sekä kulttuurin ja ympäristön tuntemukseen.

OKSA - Aikuisten perusopetus Jyväskylässä

Voit hakeutua aikuisten perusopetukseen, jos peruskoulun opinnot ovat jääneet sinulta kesken Suomessa tai ulkomailla tai sinä et ole opiskellut peruskoulussa aiemmin. Voit hakeutua perusopetukseen myös, jos olet suorittanut vain vähän lukio-opintoja ja tarvitset vielä lisää tietoa ja taitoa perusopetuksen aihealueissa. Opiskelu OKSA-koulutuksessa ei edellytä oleskelulupaa.

Nettiperuskoulu

Otavan Opiston järjestämä Nettiperuskoulu on tarkoitettu yli 18-vuotiaille opiskelijoille, joilta puuttuu perusopetuksen päättötodistus. Opiskelu on verkko- ja etäopiskelua, joten opiskelu ei ole aikaan eikä paikkaan sidottua. Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman avulla kurssit ja opintojen etenemistahti määritellään sinun tilanteeseesi sopivaksi. Nettiperuskouluun voit hakea ympäri vuoden ja opinnot on mahdollista aloittaa milloin tahansa.

Nettilukio

Nettilukio on osa Otavan Opiston aikuislukiota. Siellä opiskellaan ympäri vuoden ja vuorokauden kaikkialla Suomessa. Nettilukio kulkee tarvittaessa myös opiskelijoidensa mukana maailmalla. Tavoitteena nettilukiolaisilla on lukion päättötodistus ja/tai ylioppilastutkintotodistus.

Ohjaamo Jyväskylä

Ohjaamo Jyväskylän kautta alle 30-vuotiaat voivat saada maksutonta ohjausta ja neuvontaa myös koulupaikan valintaan ja hakemiseen. Opiskeluun liittyvissä kysymyksissä sinua auttavat opinto-ohjaaja sekä muut Ohjaamon ammattilaiset.
Ohjaamossa voit asioida ilman ajanvarausta:

ma-ti klo 12-17
ke-to klo 12-16
Osoite: Asemakatu 4, 2. kerros (Nuorten talo)

Etäpalvelu arkisin klo  9-16

p. 050 311 8877 (soitto, tekstari, whatsapp)
ohjaamo[at]jyvaskyla.fi

Tarkasta Ohjaamon viikkolukujärjestyksestä Facebookista tai Instagramista, kuka ammattilainen on minäkin päivänä paikalla.

Nuorten Taidetyöpaja

Nuorten taidetyöpajan toiminnallisilla pajoilla vahvistetaan 15-29-vuotiaiden nuorten toimintakykyä, jotta esimerkiksi siirtyminen opiskelemaan olisi helpompaa.