Hyppää pääsisältöön
Kuva
Nuoret istuvat Veturitallien ulkoseinän vieressä

Työskentely ulkomailla laajentaa kielitaitoa ja kerryttää arvokasta kokemusta eri maiden työkulttuureista. Tälle sivulle kerätyt linkit kokoavat hyödyllistä tietoa ja vaihtoehtoja ulkomailla työskentelyyn.

Au pair (Nuortenelämä.fi)

Au pairina työskentely tarkoittaa asumista ulkomailla paikallisessa perheessä ja osallistumista sen arkeen. Nuortenelämän Au pair -sivulta löytyy yleistietoa aiheesta sekä Au pair -työn välitysorganisaatioita listattuna.

Töihin tai harjoitteluun ulkomaille (TE-palvelut)

TE-palveluiden sivulta kannattaa lukea, mitä kaikkea tulee ottaa huomioon suunnitellessa työnhakua tai harjoittelupaikkaa ulkomailta. Esimerkiksi Kysymyksiä ja vastauksia -sivulta löytyy jo valmiiksi vastauksia eri tilanteisiin ja muun muassa siihen, miten työpaikan ulkomailta voi löytää.  Maastamuuttajan muistilista muistuttaa, mitä asioita olisi huomioitava ulkomaille muuttaessa. 

Vapaaehtoistyö ulkomailla

Vapaaehtoistyö ulkomailla kartuttaa uusien kokemusten myötä myös työkokemusta, vaikka vapaaehtoistyö onkin palkatonta. Lue lisää vaihtoehdoista Maailmalle.net -sivulta.

 

Nuorten taidetyöpajan kansainvälinen ja monikulttuurinen toiminta

Nuorten taidetyöpajalta voi lähteä European Voluntary Service (EVS) -vapaaehtoistyöhön Saksaan ja Unkariin.

Lähtijät saavat Nuorten taidetyöpajalta valmennuksen lähtöön. Myös vapaaehtoistyöjaksoa ja paluuta tuetaan vahvasti. Nuorten Taidetyöpajalla järjestetyssä valmennuksessa nuoret saavat  mm. kielen opetusta, vahvistusta vapaaehtoistyössä tarvittaviin taitoihin ja ymmärrystä kulttuurien välisiin kohtaamisiin.

Lisätietoa Nuorten taidetyöpajan toiminnasta voi lukea taidetyöpajan nettisivuilta.

Asiasanat: