Hyppää pääsisältöön
Kuva
Puukuokka. Kuva Touho Häkkinen
Pääsisältö

Opas asunnon vuokraamiseen

Onko muutto omaan vuokrakämppään ajankohtainen? Ota avuksi asunnon vuokraajalle toteutettu opas. Oppaassa kerrotaan muun muassa mistä asuntoja voi etsiä, millaisia asioita on hyvä ottaa huomioon asuntoa etsiessä ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota asuntonäytössä.

Opas asunnon vuokraamiseen

Nuorisoasuntoliiton (NAL) tietopaketit

Mietitkö itsenäistymistä ja omaan kotiin muuttamista? Mietitkö miten voit hakea asuntoa ja mitä sinun pitää sopia vuokrasopimuksessa? Miten sinun kannattaa suunnitella omaa talouttasi? Asumisen ABC vastaa näihin kysymyksiin.

Tutustu Asumisen ABC-kokonaisuuteen Nuorisoasuntoliiton nettisivuilla.

Omaan kotiin -oppaat eri kielillä:

Omaan kotiin - Joka kodin asumisneuvontaa -videosarja

Nuorisoasuntoliitto on tehnyt yhteistyössä Aspan ja Nuorisosäätiön kanssa videosarjan, joka opastaa omilleen muuttavia muun muassa muuttoon ja vuokra-asumiseen liittyvissä asioissa.

Omaan kotiin videoiden Youtube-soittolistaan pääset tällä linkillä (ei tekstitetty).

Vuokra-asunnot Jyväskylässä

Jyväskylän kaupunki on koonnut sivustoja, joiden kautta voit etsiä vuokra-asuntoja Jyväskylässä. Useilta listalla olevilta sivustolta löytyy myös muiden paikkakuntien vuokra-asuntoja.

Tutustu listaukseen Jyväskylän kaupungin Vuokra-asuntoja -sivulla.

Asumisen tuet

Asumiseen on saatavilla myös rahallista tukea tietyissä tilanteissa. Kelan nettisivuilta saat lisätietoa asumiseen liittyvistä tukimahdollisuuksistasi ja Kelasta voi myös kysyä neuvoa asumisen tukiin liittyen.

Kelan Asumisen tuet -sivulle pääset tämän linkin kautta.

Asuminen Jyväskylässä

Jyväskylään muuttaneelle tai muuttoa suunnittelevalle on koottu hyödyllistä tietoa Jyväskylän kaupungin Asuminen Jyväskylässä -sivulle.

Asuminen Jyväskylässä -sivulle pääset tällä linkillä.

Kodinhoito

Marttaliitto on koonnut kattavan tietopaketin kodinhoitoon liittyen. Löydät tietoa ja vinkkejä siivoukseen, pesuaineiden valintaan, kodinkoneista huolehtimiseen pyykinpesuun ja moneen muuhun asiaan. 
Jos näihin asioihin liittyen tulee kysyttävää, voit hyödyntää Kysy Martalta chat-palvelua!

Lue lisää: Marttaliitto - Kodinhoito

Marttojen vinkkejä kodinhoitoon on myös Youtubessa.

Asumisneuvontaa ilman ajanvarausta Nuorten talolla

Asumisneuvojat ovat tavattavissa Nuorten talon walk in -palvelussa maanantaisin. Asumisneuvojien kanssa voi tulla juttelemaan ilman ajanvarausta kaikenlaisissa asumiseen liittyvissä kysymyksissä.

Nuorten talon walk in - viikkokalenteri ja aukioloajat.