Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kaksi henkilöä toistensa halauksessa. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen

Omat kaverisuhteet, ihastumiset sekä seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset mietityttävät monen ikäisiä nuoria. Tältä sivulta löytyy erilaisia sivustoja tai palveluita, joissa on tarjolla aiheeseen liittyvää tietoa, neuvontaa tai vertaisryhmiä.

Tukipalveluita haastaviin tilanteisiin

Lähisuhdeväkivaltatyö

Onko perheessäsi tai lähisuhteissasi väkivaltaa tai sen uhkaa? Oletko huolissasi omasta väkivaltaisesta tai uhkaavasta käyttäytymisestäsi. Jos elät näiden asioiden kanssa, voit  soittaa Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n lähisuhdeväkivaltatyöhön, p. 050 522 3737.
Lähisuhdeväkivaltatyö on tarkoitettu kaikenikäisille lapsille, naisille ja miehille asuinkunnasta riippumatta. Tämä on paikka, jossa voit puhua lähisuhde- ja perheväkivallasta tai sen uhasta turvallisesti työntekijän kanssa.  Palvelu on sinulle maksutonta eikä vaadi lähetteitä.

Avopalveluyksikkö Aino - apua päihteitä käyttäville raskaus- ja vauva-aikana

Avopalveluyksikkö Aino on palvelu sinulle, joka pohdit oman tai läheisesi päihteidenkäytön vaikutuksia lapseen tai raskauteen. Oli huolesi pieni tai suuri, Ainossa ollaan sinua ja vauvaasi varten. Älä jää yksin miettimään, keskustelemalla asiat selkiytyvät. Tule rohkeasti juttelemaan odotus- ja vauva-ajasta sekä päihteidenkäytöstä. Palvelu on maksutonta eikä vaadi lähetettä.

Voit ottaa yhteyttä chatin kautta tai suoraan Ainon työntekijään, Mari Karjalaiseen: p. 050 412 9094, mari.karjalainen(a)ksetu.fi. Voit ottaa yhteyttä myös nimettömästi.
Chatin aukioloajat: maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17-19 sekä perjantaisin klo 10-12.

Turvakoti

Turvakoti on tarkoitettu kaikenikäisille naisille, miehille ja lapsille silloin, kun kotiin jääminen on lähisuhdeväkivallan tai sen uhan vuoksi pelottavaa. Turvakotiin voi tulla yksin tai lasten kanssa mihin vuorokauden aikaan tahansa, asuinkunnasta riippumatta. Turvakodissa oleminen on sinulle maksutonta.

Jyväskylän Turvakodin yhteystiedot (auki 24/7)

Osoite: Suuruspääntie 11, 40520 Jyväskylä    
Puhelinnumero: 050 4688 179

Turvakodin chat-palvelu

Valtakunnallisesta chatista tavoitat Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistysten työntekijät. Aukioloajat:

  • maanantaisin klo 17-19
  • tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 13-15
  • torstaisin klo 13-15 ja 18-20 (teemana vaino)
  • perjantaisin klo 13-15

Kysyttävää -palsta

Nuortenelämä.fi:n ylläpitämälle Kysyttävää -palstalle voit lähettää kysymyksesi anonyymisti. Kysymyksiin saat vastauksen ilmoittamastasi paikkakunnasta riippuen joko paikallisilta asiantuntijoilta Jyväskylästä, muualta suomesta tai Nuortenelämä.fi-sivustolta.
Jyväskylässä kysymyksiin vastaavat nuorisonohjaajien lisäksi terveydenhoitaja, erityisnuorisotekijä sekä Jyväskylän SETA ry:n asiantuntijat.

Palstalla muut lukijat näkevät kysymykset ja voivat kommentoida niitä. Periaatteena on käyttäjien kunnioittaminen sekä ystävällinen ilmapiiri. Jos lähetät kysymyksesi yksityisenä, sitä ei julkaista palstalla.

Palvelusta vastaa Koordinaatti - Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus.

Lasten ja nuorten puhelin ja chat

Lasten ja nuorten puhelin päivystää numerossa 116 111. Voit soittaa puhelimeen ma–pe klo 14–20 ja la–su klo 17–20
Puhelu on täysin ilmainen eikä näy sinun puhelinlaskussa. Puheluita ei myöskään nauhoiteta. Puheluihin, vastaavat vaitiolovelvolliset, vapaaehtoiset aikuiset, joilla on aikaa kuunnella.
Lasten ja nuorten chat päivystää su-ke klo 17-20

Nuorten Väestöliiton seksuaalineuvontachat

Seksuaalineuvontachatissa voit kysyä ja keskustella nimettömästi Väestöliiton työntekijän kanssa seksuaalisuuteen ja seksuaaliseen hyvinvointiin liittyvistä asioista.  Chat on avoinna maanantaisin klo 14 - 16, keskiviikkoisin klo 15 - 17, torstaisin klo 13 - 15 ja perjantaisin klo 12 - 14.

Poikien puhelin ja chat

Väestöliiton Poikien Puhelin on auttava puhelin- ja verkkopalvelu alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille. Puheluihin vastaa aikuinen, ammatillisesti poikien maailmaan perehtynyt mies. Poikien Puhelimessa nuoria autetaan kaikissa elämään liittyvissä pulmissa. Poikien Puhelin päivystää arkisin klo 13–18 numerossa 0800 94 884. Puhelu on soittajalle maksuton ja soittaa voi nimettömänä.
Poikien puhelimen chat on auki ma-pe klo 13-18.

Sexpo-säätiön seksuaalineuvonta

Seksuaalineuvonta-asema tarjoaa maksutonta neuvontaa seksuaalisuuden, seksin ja ihmissuhteiden kysymyksissä. Neuvontaa on saatavilla kasvokkain, Skypen välityksellä, netissä ja puhelimitse. Kaikkiin Sexpon neuvontapalveluihin voi ottaa yhteyttä nimettömästi ja luottamuksellisesti.

Sinuiksi tuki- ja neuvontapalvelu

Sinuiksi-palvelun ammattilaiset antavat tukea seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja identiteettiään pohtiville ihmisille sekä heidän läheisilleen. Yhteydenoton aiheita voivat olla seksuaalinen suuntautuminen, seksi ja seksuaalisuus, sukupuoli-identiteetti sekä sukupuolen ilmaisu.