Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kahden ihmisen farkkuihin puetut jalat limittäin sängyllä. Kuva kuvapankki: Canva/Getty Images
Pääsisältö

OmaKS.fi nuorille, seksuaalisuus

OmaKS.fi on koonnut sivuilleen paljon hyödyllistä materiaalia liittyen seksuaalisuuteen ja seksuaaliterveyteen. Sivustolla on myös Q&A-palsta, jossa voit kysyä nimettömästi sinua mietityttävistä asioista ja kysymyksiin vastaavat alan ammattilaiset.

OmaKS.fi nuorille -sivustolle pääset tästä linkistä.

Nuorten Väestöliitto

Väestöliiton Hyväkysymys.fi-sivuston kautta löytyy runsaasti tietoa erilaisiin seksiin ja seksuaalisuuteen liittyviin teemoihin. Nuorten Väestöliitto tarjoaa nuorille myös neuvontapalveluita chatin kautta sekä Q&A-palstan.

Hyväkysymys.fi-sivuston seksuaalisuutta käsittelevään osioon pääset tämän linkin kautta.

Väestöliiton nuorten palveluiden sivulle pääset tämän linkin kautta.

Nuortenlinkki

Nuortenlinkin nettisivuilla on monipuolisia tietoartikkeleja eri aihepiireistä ja yksi niistä on seksuaalisuus ja sukupuoli.

Nuortenlinkin seksuaalisuutta ja sukupuolta käsittelevän tiedon koontisivulle pääset tällä linkillä.

Seta ry

Seta on ihmisoikeusjärjestö ja sen tavoitteena on yhteiskunnan kokonaisvaltainen muutos, jotta ihmisoikeudet ja hyvinvointi toteutuvat Suomessa ja kansainvälisesti riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta.

Seta ry:n sivuilta löydät kattavasti tietoa seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuolen moninaisuuteen, itsemäärittelyyn ja moniin muihin sateenkaareviin aiheisiin.

Lue lisääSeta - Nuorille.

Jyväskylän Seta ry

Jyväskylän Seta ry (Jyväskylän seksuaalinen tasavertaisuus ry.) on Jyväskylän ja sen lähiseudun seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten etu – ja virkistysjärjestö. Yhdistys pyörittää muun muassa vertaisryhmiä.

Lue lisääJyväskylän SETA ry

Ehkäisy

Jyväskylän kaupunki tarjoaa alle 22-vuotiaille maksuttoman raskauden ja seksitautien ehkäisyn sukupuolesta riippumatta. Myös jälkiehkäisy on maksutonta.

Lisätietoa ehkäisyasioista JyväskylässäJyväskylän terveyspalvelujen nettisivu.

Hyvä kysymys -palvelun tietosivut ehkäisyyn liittyvistä asioista: Mitä ehkäisystä tulisi tietää (Hyväkysymys.fi)

Seksuaalineuvontaa ilman ajanvarausta Nuorten talolla

Joka toinen torstai Nuorten talon walk in -palvelussa (Asemakatu 4) on tarjolla seksuaalineuvontaa kello 14-17. Et tarvitse ajanvarausta, vaan voit vain tulla paikalle kysymään seksuaalineuvojaa.

Seksuaalineuvonnan päivämäärät syksyllä 2022:

to 13.10.
to 27.10.
to 10.11.
to 24.11.
to 8.12.
to 22.12.

Seksuaalineuvonta on tarkoitettu kaikille. Se on luottamuksellista seksuaalisuuteen, seksiin ja sukupuoleen liittyvien kysymyksien käsittelyä. Seksuaalineuvonnassa sinulla on lupa puhua mistä tahansa seksuaalisuuteen liittyvästä teemasta.

Seksuaalineuvonnassa voidaan esimerkiksi keskustella seksuaalisuudesta, seksistä, ihmissuhteista, kehosta, haluttomuudesta, seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta, erilaisista suhdemuodoista, omista rajoista, fantasioista ja seksuaalisesta kaltoinkohtelusta.

Tule sellaisena kuin olet!