Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kahden ihmisen farkkuihin puetut jalat limittäin sängyllä. Kuva kuvapankki: Canva/Getty Images
Pääsisältö

Maksuton seksuaalineuvonta Nuorten talolla

Onko sinulla kysyttävää tai tarve keskustella esimerkiksi seksuaalisuudesta, seksistä, ihmissuhteista, kehosta, haluttomuudesta, seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta, erilaisista suhdemuodoista, omista rajoista, fantasioista ja seksuaalisesta kaltoinkohtelusta?
Nuorten talon seksuaalineuvonta on suunnattu kaikille 13-29-vuotiaille ja siellä voit keskustella luottamuksellisesti juuri sinua mietityttävistä asioista.

Varattavissa olevat seksuaalineuvonnan ajat näet Nuorten talon sivulta.

OmaKS.fi nuorille, seksuaalisuus

OmaKS eli Keski-Suomen digitaalinen sosiaali- ja terveyskeskus) on koonnut sivuilleen paljon hyödyllistä materiaalia liittyen seksuaalisuuteen ja seksuaaliterveyteen. Sivustolla on myös Q&A-palsta, jossa voit kysyä nimettömästi sinua mietityttävistä asioista ja kysymyksiin vastaavat alan ammattilaiset.

OmaKS.fi nuorille -sivustolle pääset tästä linkistä.

Nuorten Väestöliitto

Väestöliiton Hyväkysymys.fi-sivuston kautta löytyy runsaasti tietoa erilaisiin seksiin ja seksuaalisuuteen liittyviin teemoihin. Nuorten Väestöliitto tarjoaa nuorille myös neuvontapalveluita chatin kautta sekä Q&A-palstan.

Hyväkysymys.fi-sivuston seksuaalisuutta käsittelevään osioon pääset tämän linkin kautta.

Väestöliiton nuorten palveluiden sivulle pääset tämän linkin kautta.

Nuortenlinkki

Nuortenlinkin nettisivuilla on monipuolisia tietoartikkeleja eri aihepiireistä ja yksi niistä on seksuaalisuus ja sukupuoli.

Nuortenlinkin seksuaalisuutta ja sukupuolta käsittelevän tiedon koontisivulle pääset tällä linkillä.

Seta ry

Seta on ihmisoikeusjärjestö ja sen tavoitteena on yhteiskunnan kokonaisvaltainen muutos, jotta ihmisoikeudet ja hyvinvointi toteutuvat Suomessa ja kansainvälisesti riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta.

Seta ry:n sivuilta löydät kattavasti tietoa seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuolen moninaisuuteen, itsemäärittelyyn ja moniin muihin sateenkaareviin aiheisiin.

Lue lisääSeta - Nuorille.

Jyväskylän Seta ry

Jyväskylän Seta ry (Jyväskylän seksuaalinen tasavertaisuus ry.) on Jyväskylän ja sen lähiseudun seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten etu – ja virkistysjärjestö. Yhdistys pyörittää muun muassa vertaisryhmiä.

Lue lisääJyväskylän SETA ry

Ehkäisy

Keskisuomalaiset alle 22-vuotiaat nuoret saavat raskauden ehkäisyn maksutta.

Keski-Suomen hyvinvointialue tarjoaa palveluita ja neuvontaa raskauden ja seksitautien ehkäisyyn. Palvelut ovat satavilla ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan kautta sekä digitaalisesti OmaKS-palvelussa. 
Asian voi ottaa puheeksi myös oman koulun terveydenhuollossa.

Sopiva ehkäisymuoto valitaan aina yhdessä ehkäisyä hakevan kanssa.

Hyödyllisiä linkkejä:

Alasivu