Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kaksi nuorta toistensa halauksessa Veturitallien pihalla. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Nuortennetin tietosivut ja keskustelupalsta

Nuortennetin sivustolla on vinkkejä erilaisiin ihmissuhteisiin liittyviin tilanteisiin. Sivustolta löytyy esimerkiksi Seurustelun ABC nuorille ja oma osio kaveruuteen ja ystävyyteen liittyen.

Aiheeseen liittyvää keskustelua voi seurata tai osallistua siihen Nuortennetin keskustelupalstalla.

Lasten ja nuorten puhelin puolestaan tarjoaa mahdollisuuden kysyä nimettömästi, jos sinulla tulee kysyttävää kaveriasioihin tai seurusteluun liittyen.

Nuortennetin Seurustelun ABC-osioon pääset tällä linkillä.

Nuortennetin Kaverit-osioon pääset tällä linkillä.

Nuortennetin keskustelupalsta löytyy tämän linkin kautta.

Nuortennetin ylläpidosta vastaa Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL).

Poikien Puhelimen Youtube

Poikien Puhelimen Youtube-kanavalla on useita videoita ihmissuhteisiin liittyen: Ihmissuhteet -videosoittolista (Poikien Puhelin)

Väestöliiton Hyväkysymys.fi

Hyväkysymys.fi-sivustolla on monipuolisia tietoartikkeleita ja muuta hyödyllistä tietoa liittyen tunteisiin ja ihmissuhteisiin. 

Hyväkysymys.fi-sivuston artikkelilistaukseen pääset tämän linkin kautta.

Kaveritaitoja -ohjelma

Suomen Punaisen Ristin Kaveritaitoja nuorille -hankkeessa on koottu hyvä materiaalipaketti kaveritaitoihin liittyen. Materiaaleissa on tehtäviä ja läsnäoloharjoitteita, joita voi suorittaa ihan omatoimisesti, yhdessä SPR:n kaveritoiminnan vapaaehtoisen kanssa tai sitten ryhmätoiminnassa. Tehtävien aiheina on mm. itsetuntemus, uusiin ihmisiin tutustuminen, yksinäisyys sekä kaveritaidot.

Kaveritaitoja -ohjelman löydät tämän linkin kautta.

Seurusteluväkivalta

Seurusteluväkivalta on nuorten seurustelusuhteissa tapahtuvaa väkivaltaa. Seurusteluväkivalta voi alkaa esimerkiksi mustasukkaisuudella ja edetä hiljalleen fyysiseen väkivaltaan.

Kaltoinkohtelu ja väkivalta eivät kuulu seurusteluun. Seurusteluväkivalta on muutakin kuin fyysistä väkivaltaa. Väkivalta voi olla esimerkiksi kumppanin elämän rajoittamista rakkauden nimissä, kumppanin seksuaalista kaltoinkohtelua tai henkistä väkivaltaa.  

Väkivalta on sellaista käyttäytymistä, joka pelottaa, loukkaa ja vahingoittaa sinua. Väkivaltaa käyttävä haluaa kontrolloida ja hallita.

Edeltävän tekstin lähteinä on käytetty seuraavia sivuja, joiden kautta voi lukea lisätietoa seurusteluväkivaltaan liittyen:

Jos epäilet tai koet väkivaltaa seurustelusuhteessa, ei asian kanssa tarvitse jäädä yksin. Lisäohjeita tilanteessa toimimiseen ja auttavia tahoja:

Nettiturvakoti - Mitä voin tehdä, jos suhteessani on väkivaltaa? Mistä saan apua?

Maksutonta seksuaalineuvontaa Nuorten talolla

Nuorten talon walk in -palvelussa (Asemakatu 4) on tarjolla maksutonta seksuaalineuvontaa ajanvarauksella.

Seksuaalineuvontaan varattavissa olevat ajat löydät Nuorten talon sivulta.

Seksuaalineuvonta on tarkoitettu kaikille. Se on luottamuksellista seksuaalisuuteen, seksiin ja sukupuoleen liittyvien kysymyksien käsittelyä. Seksuaalineuvonnassa sinulla on lupa puhua mistä tahansa seksuaalisuuteen liittyvästä teemasta.

Seksuaalineuvonnassa voidaan esimerkiksi keskustella seksuaalisuudesta, seksistä, ihmissuhteista, kehosta, haluttomuudesta, seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta, erilaisista suhdemuodoista, omista rajoista, fantasioista ja seksuaalisesta kaltoinkohtelusta.

Tule sellaisena kuin olet!