Hyppää pääsisältöön
Kuva
Nuoret istuskelevat Veturitallien edustalla - kuva jaloista. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen

Harrastamisen sivusto

Jyväskylän kaupungin harrastamisen sivustolle kootaan tietoa lasten ja nuorten harrastamiseen liittyen:

Jyväskylän kaupungin harrastamisen nettisivut

Harrastamisen sivustolla julkaistaan myös vinkkilistaa nuorten ja nuorten aikuisten maksuttomaan tekemiseen:

Vinkit nuorten maksuttomaan tekemiseen

Lasten ja nuorten loma-aikojen toimintaa kerätään Lomalokkiin:

Lomalokin nettisivut

LiikuntaLaturi

LiikuntaLaturi on 13-19-vuotiaiden jyväskyläläisten nuorten oma maksuton liikuntatuote. Tarjolla on kymmeniä liikuntavuoroja eri lajeista ympäri Jyväskylää. Olet sitten vasta-alkaja, aktiivinen liikunnan harrastaja tai urheilija niin olet tervetullut mukaan!

LiikuntaLaturin nettisivut

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut

Nuorisopalveluilla on tarjolla toimintaa sekä avoimia tiloja alle 30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille.

Lue lisää: Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluiden nettisivut.

Nuorisotoimijoita

Useat tahot tarjoavat Jyväskylässä tekemistä, toimintaa ja harrastuksia nuorille. Klikkaamalla toimijan nimeä pääset lukemaan lisätietoja heidän omilta nettisivuiltaan.

Jelmu ry

Jyväskylän Elävän Musiikin Yhdistys Jelmu ry järjestää klubikeikkoja Tanssisali Lutakossa. Esiintyjiä on moneen makuun rapista metalliin ja suurin osa tapahtumista on avoimia kaiken ikäisille musiikin ystäville. Lutakon henkilökunta koostuu enimmäkseen vapaaehtoisista ja mukaan vapaaehtoistoimintaan voivat hakeutua kaikki 18 vuotta täyttäneet. Jelmu ry:llä on samassa Lutakon rakennuksessa myös useita bändikämppiä, joissa treenaa niin aloittelevia kuin jo pidemmän uran tehneitä kokoonpanoja.

Jyvälän Setlementti

Jyvälän Setlementti ry on kansalaisjärjestö, jonka toimialoja ovat opintotoiminta, lapsi-, nuoriso -ja perhetyö, kansalaistoiminta, sekä seniori- ja monikulttuurinen työ. Jyvälä hallinnoi erilaisia sosiaalialan hankkeita.

Jyväskylän NNKY

NNKY on tyttöjen, nuorten naisten ja naisten kansainvälinen kristillinen liike. Järjestämme harrastustoimintaa eri ikäisille: mm. lauluryhmät, nuorten naisten toimintaryhmä Äx-naiset sekä lasten pianotunnit ja muskarit.

Jyväskylän Nuorisoteatterit

Jyväskylässä on tarjolla useita eri tyylisiä teatteriharrastusryhmiä nuorille. Jyväskylän nuorisoteatterit -sivulta löydät perustiedot eri toimijoiden järjestämistä ryhmistä sekä tietoa kaikille avoimista kursseista ja yhteisistä tapahtumista joita alueella on tarjolla 13-29-vuotiaille nuorille.

Jyväskylän Romaninuoret ry

Jyväskylän Romaninuoret ry:n tarkoituksena on romaninuorten ja lasten elämänlaadun parantaminen, romanikulttuurin ja suomalaisromani-identiteetin vahvistaminen sekä romanien yhteiskunnallisen aseman ja osallistumisen kohentaminen.

Jyväskylän Seta ry

Jyväskylän SETA ry on Jyväskylän ja sen lähiseudun seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten etu – ja virkistysjärjestö. Tarkoituksenamme on parantaa heidän asemaansa ja luoda tapaamismahdollisuuksia. Yhdistys tarjoaa sosiaali- ja koulutuspalveluita, sekä tiedotus- ja virkistystoimintaa.

Jyväskylän seudun Nuorisoseura ry

Jyväskylän seudun Nuorisoseurassa on sekä omaehtoista toimintaa että harrastusryhmiä kaikenikäisille, musiikkia, tanssia, kokkikerhoa, liikuntaa ja sirkusta - monenmoista. Toiminnalla tavoitellaan yhteisöllisyyttä.

Jyväskylän seurakunnan nuorisotoiminta

Seurakunnan yhteydessä nuorilla on mahdollisuus kasvaa kristittyinä ja ottaa vastuuta seurakunnan rakentamisesta. Nuorille on tarjolla erilaisia tapahtumia, leirejä, retkiä ja konsertteja säännöllisen viikkotoiminnan lisäksi.

Jyväskylän taidemuseo

Jyväskylän taidemuseon näyttelyt, taidevessat, museon myöhäisillat Late Nights -tapahtumat, popup-kahvilat, avajaiset ja monet muut tapahtumat ja työpajat on tarkoitettu myös nuorille. Perjantaisin on kaikille ilmainen Avoin paja, jossa voi käydä tekemässä omaa taidettaan ilmaiseksi klo 14–17. Aulassa voi hengailla, tavata kavereita tai lukea taidelehtiä. Näyttelyihin on alle 18-vuotiaille aina vapaa pääsy ja perjantai on ilmainen kaikille.

Jyväskylän työväenyhdistyksen Nuoret Kotkat

JTY:n Nuoret Kotkat on vapaaehtoistyöhön perustuvaa varhaisnuorisotyötä sisältäen säännöllistä ja monipuolista kerhotoimintaa, leiri- ja retkitoimintaa, koulutusta, kulttuuri- ja luontotapahtumia, kansainvälistä toimintaa ja etujärjestötoimintaa.

Jyväskylän Vesaiset ry

Vesaisten Keski-Suomen piiri tarjoaa lapsille, nuorille sekä lapsiperheille toimintaa ja tapahtumia.

Jyvässeudun 4H yhdistys

Jyvässeudun 4H:lla on nuorille tarjolla työpaikkoja (esim. kerhonohjaus, kotiapu, lemmikinhoito ja kesätyöt) ja mahdollisuus pienimuotoiseen yritystoimintaan. Lisäksi työelämä- ja yrittäjyyskursseja sekä paljon muuta, tutustu nettisivuihin.

Kansallinen Lastenliitto Järvi-Suomen piiri ry

Kansallinen Lastenliitto järjestää lapsille ja nuorille muun muassa kerho- ja leiritoimintaa.

Kulttuuriklubi Siperia

Kulttuuriklubi Siperia on 13-29-vuotiaiden nuorten luovan harrastustoiminnan paikka, jossa on niin ammattilaisten ohjaamaa vapaa-ajan toimintaa, kuin vertaisohjattuja nuorten ryhmiä. Toiminnasta vastaa Kulttuuriyhdistys Väristys ry.

Kulttuuripaja Trombi

Kulttuuripaja Trombi tarjoaa vertaisohjattuja ryhmiä 18-35 -vuotiaille mielenterveyden haasteiden tai muiden vaikeiden elämäntilanteiden tueksi. Lisäksi tarjoamme mahdollisuuden kiinnostua uudella tavalla omasta elämästään ja muista ihmisistä. Tarjolla muun muassa musiikkia, maalaamista, pelejä ja luonnossa olemista tai sitä mitä sinä haluaisit tehdä. Jos sinulla on idea, me pyrimme toteuttamaan sen yhdessä porukalla.

MLL Järvi-Suomen piiri

Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. MLL:n vapaaehtoisena toimiminen on toimintaa oman paikkakunnan ja asuinalueen lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi. MLL:n tavoitteena on edistää nuorten kuulemista ja osallisuutta tarjoamalla nuorille mahdollisuuksia vaikuttaa ja toimia vapaaehtoisena muun muassa järjestämällä tukioppilastoimintaa yhteistyössä koulujen kanssa.

Monikulttuurikeskus Gloria

Monikulttuurikeskus Gloria on monikulttuurinen ja avoin paikka kaikille jyväskyläläisille. Glorian nuorisotoimintaa ovat läksykerhot (yhteistyössä Paremmin Yhdessä ry), Nuorten kahvilat, Talent illat, jalkapalloryhmä Graniitissa, pingis harkat, Avartti ryhmä sekä nuorten aloitteista alkavat avoimet ja suljetut ryhmät. Tule mukaan toimintaan ja ehdottamaan mitä sinä haluaisit tehdä! Glorian monikulttuurisessa ympäristössä voit toimia myös vapaaehtoisena mm. kieli-, nuorten- ja perheryhmissä.

Music Against Drugs ry

Music Against Drugs ry on valtakunnallinen ehkäisevän päihdetyön järjestö, joka edistää lasten ja nuorten terveyttä, sosiaalista hyvinvointia, yhdenvertaisuutta sekä osallisuutta yhteiskunnassa.

Nuorten Suomi ry

Nuorten kyvyt esiin! Nuorten ääni esiin! Nuorten Suomi ry on nuorten toimijuutta ja vaikuttamista edistävä palvelujärjestö, joka tarjoaa nuorille innostavia tekemisen, oppimisen ja vaikuttamisen paikkoja. Lasten ja nuorten vaikuttamista edistetään myös Lasten Parlamentin sekä Keski-Suomen Nuorisovaltuuston kautta.

Paremmin Yhdessä ry

Paremmin Yhdessä ry järjestää maahan muuttaneille peruskoululaisille, lukiolaisille, ammattikoululaisille, suomen kielen opiskelijoille sekä heidän vanhemmilleen avoimia läksykerhoja. Kerhoissa voi saada apua kotitehtävien teossa, harjoitella erilaisia kokeita varten tai kehittää suomen kielen taitoa. Lisäksi tarjoamme yksilöohjausta, kesäleiritoimintaa, tukea nuorten itse ideoimiin ryhmiin sekä projekteihin ja mahdollisuuden vapaaehtoistyöhön. Tervetuloa mukaan!

DOMINO-hanke

Paremmin Yhdessä ry:n DOMINO-hanke saattaa toiminnassaan yhteen 18-29-vuotiaita maahan muuttaneita ja suomalaisia nuoria. Järjestämme erilaisia toiminta- ja projektiryhmiä, joissa tutustutaan yhdessä tekemisen kautta. Tavoitteenamme on lisätä ymmärrystä ja ykseyttä eri kulttuureista tulevien ihmisten välillä ja luoda mahdollisuuksia nuorille tavata, tutustua, keskustella ja ystävystyä. 

Partiotoiminta

Partiolaiset kokoontuvat viikoittain lippukuntansa kokoontumispaikassa eli partiokololla. Kokouksissa tehdään oman ikäkauden aktiviteetteja, joissa opitaan luonto- ja retkitaitoja, kädentaitoja, ryhmässä toimimista, luovuutta, toimeliaisuutta ja vastuun kantamista – ja samalla pidetään hauskaa! Lähimmän lippukuntasi löydät Lippukuntahaulla.

Tsukiai ry

Jyväskylän anime- ja mangaseura Tsukiai on vuonna 2003 perustettu animeen, mangaan ja muuhun japanilaiseen populaarikulttuuriin keskittynyt yhdistys. Kokoonnumme säännöllisesti Jyväskylän Veturitalleilla pelien, animen tai vain yleisen hengailun merkeissä. Tervetuloa!

Vamos Jyväskylä

Vamos Jyväskylän toimintaa ovat Nuortentalo Katutaso sekä Kadulle jalkautuva nuorisotyö. Tule kumpaankin sellaisena kuin olet, Nuorisotalolle tosin selvin päin! Nuorisotalossa on kahvio, bilis, pleikkari, suihku ja pyykinpesumahdollisuus, lautapelejä ja juttuseuraa.

Yhdenvertainen kaveritoiminta (Kehitysvammaisten Tukiliitto)

Kehitysvammaisten Tukiliiton Yhdenvertainen kaveritoiminta yhdistää kaksi vapaaehtoista yhdenvertaiseksi kaveriksi. Toisella vapaaehtoisella on kehitysvamma tai muu vastaava tuen tarve ja toisella ei.  Yhdenvertaista kaveritoimintaamme on kahdenlaista. Livekaveritoimintaa järjestetään Jyväskylän ja Tampereen alueilla. Digikaveritoimintaamme voit hakea mistä päin maata vain! Yhdenvertainen kaveritoiminta on vapaaehtoistoimintaa. Se on määräaikaista, mutkatonta tutustumista, yhteydenpitoa ja yhdessäoloa.

Youth Against Drugs

YAD Youth Against Drugs on ehkäisevän huumetyön järjestö, jonka tavoitteena on lisätä tiedostavuutta huumekysymyksissä, tarjota toimintaa ja tukea huumeettomaan elämään. YAD:n vapaaehtoiset ovat nuoria ja nuoria aikuisia. Jyväskylässä voit osallistua paikallistoiminnan kokoontumisiin tai valtakunnalliseen Street Team -toimintaan.

Toimija - puuttuvatko tietosi listalta?

Mikäli yhdistyksesi tai muu organisaatiosi järjestää toimintaa ja tekemistä 13-29-vuotiaille nuorille, mutta tietosi puuttuvat listalta, voit olla yhteydessä Rita Suhoseen:

p. 050 320 5933
rita.suhonen(at)jyvaskyla.fi

Mikäli tälle sivulle lisätyissä tiedoissa on jotain korjattavaa, voit laittaa myös muokkauspyynnön oheisten yhteistietojen kautta.