Hyppää pääsisältöön
Kuva
Keljonkankaan nuorisotilan kuva, kalusteet. Kuva Jarno Laitinen
Pääsisältö

Jyväskylässä on useita nuorille ja nuorille aikuisille avoimia tiloja. Tiloja ylläpitävät muun muassa Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän seurakunta sekä Vamos Jyväskylä.

Kaupungin nuorisotilat eli nuokkarit

Nuorisotilalla voit pelata pelejä, kuunnella musiikkia, katsella televisiota ja tehdä läksyjä. Voit myös vain oleilla kavereiden kanssa. Joillain tiloilla on myös käytössä erilaisia soittimia. Nuorisotilalla on aina paikalla nuorisonohjaajat.
Eri asuinalueilla toimivat nuorisotilat ovat pääosin suunnattu 5.-luokkalaisista 18-vuotiaisiin.
Toiminta on maksutonta ja päihteetöntä.

Tutustu nuorisotiloihin nuorisopalveluiden nettisivulla.

Jyväskylän Veturitallit

Veturitalleille (Veturitallinkatu 6) ovat tervetulleita kaikki 13-29-vuotiaat! Ovet ovat auki tiistaista torstaihin kello 14-20. Tila on auki pari kertaa kuussa myös perjantai-iltaisin joko iltakahvilana tai Kiskoklubina.

Isot tilat mahdollistavat rennon oleilun tai vaikka konsoleiden, lautapelien, pingiksen tai biljardin pelaamisen. Veturitallien pelitila on varustettu 12 huippuluokan pelitietokoneella ja muita harrastetiloja (mm. bänditila, podcast-studio ja konemusahuone) voi tiedustella maksutta käyttöönsä.

Veturitalleilla järjestetään myös ryhmätoimintaa muun muassa kulttuurin, musiikin, osallisuuden ja median parissa. Veturitallien toiminta on maksutonta ja päihteetöntä.

Lue lisää Veturitallien nettisivuilta

Kahvila Kisko

Kahvila Kisko palvelee Veturitallien aukioloaikoina. Kahvilasta saa ostettua evästä edulliseen hintaan.

Tutustu Kahvila Kiskon toimintaan Instagram -tiliin.

Jyväskylän seurakunnan avoin toiminta nuorille

Nuortenilloissa jutellaan, pelataan ja viihdytään yhdessä. Sinne voit piipahtaa hetkeksi tai viettää koko illan. Illoissa on myös ohjattua toimintaa. Usein tarjolla on pieni iltapala.
Nuorisotyönohjaaja on aina mukana nuortenilloissa.

Lue lisää Jyväskylän seurakunnan nuorteniltojen sivuilta.

Nuortentalo Katutaso

Katutaso on tila 18-30-vuotiaille nuorille aikuisille. Palvelulupauksena on, että teemme vain niitä asioita, mitä kävijät ideoivat ja ovat järjestämässä.

Katutasolla on keittiö omaan ja yhteiseen ruoanlaittoon. Paikalta löytyy myös bilis, pingis, pleikkari, lautapelejä, bändikamat ja aina hyvää juttuseuraa. Säännöllisesti viikkokalenterin mukaisesti on yhdessä kokkailua, saunomista ja liikuntasalivuoro. Tarjolla on myös suihku ja pyykinpesumahdollisuus. Leirejä ja retkiä järjestetään pitkin vuotta. On ok tulla tilalle myös vain nojumaan! Osallistuminen kaikkeen on ilmaista.

Lue lisää Katutason toiminnasta Vamos Jyväskylän nettisivuilta.

Alasivu