Hyppää pääsisältöön
Kuva
Veturitallien pelitilan tietokoneet. Kuva Kimmo Ylinen
Pääsisältö

Pelitoimintaa livenä ja verkossa

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut järjestää yhdessä 13 – 29 vuotiaiden nuorten kanssa erilaisia peleihin liittyviä toimintoja sekä livenä että verkossa.

Veturitallien Pelitila ja Vaihde

Veturitallien Pelitila on varustettu 12 huippuluokan pelitietokoneella, jotka mahdollistavat lähes täydellisen pelikokemuksen. Koneet on varustettu 144hz näytöillä, jotka takaavat sen, ettei kilpailullisessakaan pelaamisessa jää jalkoihin laitteiston puolesta. Tila mahdollistaa pelaamisen joko yksin tai yhdessä.

Yksi koneista on varattu VR-pelaamiseen, johon on myös valmiiksi useampia pelejä kokeiltavaksi.

Tilaa on mahdollista käyttää maksutta Veturitallien avoimen toiminnan aukiolojen mukaan
tai ottamalla yhteyttä veturitallien henkilökuntaan.

Vaihde-tilassa on mahdollisuus pelata erilaisilla pelikonsoleilla.

Käytettävissä on myös saavutettavuuden huomioiva pelipiste.
Pelipisteellä on sähköpöytä sopivan pelikorkeuden säätämistä varten. Xbox konsoliin on myös liitetty Adabtive controller, joka mahdollistaa pelaamisen vaikka ei pystyisi Xboxin mukana tullutta ohjainta käyttämään.

Veturitallien tilat ja toiminta

Nuorisopalveluiden Discord-serveri

Jyväskylän nuorisopalveluilla on oma nuorten Discord-serveri, Nuorten Jyväskylä. 
Kanavilla on mahdollista pelailla yhdessä muiden nuorten kanssa, jutella ohjaajille tai tulla katsomaan kun muut nuoret striimavat omaa pelaamistaan.

Liity mukaan Nuorten Jyväskylä -serverille

ISGee -pelitoiminta, Riemu Finland ry

Kiinnostavatko pelaaminen ja verkkopelit? Haluaisitko uusia pelikavereita? Olisiko kivaa osallistua LANeille hyvässä porukassa? Haluaisitko kokeilla harrastusmahdollisuuksia ja tehdä uusia juttuja? Tai kiinnostaisiko sinua olla itse järjestämässä LANeja, peliturnauksia ja muita peliaiheisia tapahtumia?
Jos vastasit yhteenkin kysymykseen ”kyllä”, ISGee on sinun juttusi!

ISGeen toimintoja ovat muun muassa keskiviikkoisin klo 16-20 kokoontuva Olohuone ja Lautapeliryhmä torstaisin kello 16-20. Kokoontumispaikka on Riemu Finland ry:n tilat osoitteessa Matarankatu 4 (3. kerros).

Lisätiedot IsGee-peliyhteisön nettisivulla.

Suomen Roolipeliseuran Etäpelipöytä

Etäpelipöytä on kaikille yli 15-vuotiaille avoin etäroolipelaamisen kokoontumispaikka. Etäpelipöytään voi saapua kuka tahansa pelinjohtajana vetämään pelejä tai pelaajana ottamaan niihin osaa, kokemustasoon tai jäsenyyteen katsomatta.

Etäpelipöytä toimii Roolipelit Discord-serverillä. Discordista löytyy tekstikanava nimeltä #etäpelipöytä-info, josta löydät lisää tietoa mm. siitä, miten pelejä voi ilmoittaa tai niihin voi ilmoittautua! Liity Roolipelit-serverille tämän kutsulinkin kautta.

Lisätietoa: Suomen Roolipeliseuran nettisivut, Etäpelipöytä

Muita verkkoyhteisöjä

Valtakunnallinen verkkonuorisotalo Netari

Netari on netissä toimiva verkkonuorisotalo, joka tarjoaa keskustelumahdollisuuksia verkon välityksellä. Netarilla on myös oma Twitch-kanava ja Minecraft-serveri.

Lisätietoa: Netari.fi

Sekasin Gaming 13-29-vuotiaille

Sekasin Gaming on Discord-yhteisö, jossa on jo vajaa 20 000 jäsentä. Sieltä voit löytää kavereita, keskusteluseuraa, tekemistä sekä vertaistukea turvallisella ja ammatillisesti moderoidulla aktiivisella alustalla. Serverillä vierailee myös sosiaalialan ammattilaisia tarjoamassa matalan kynnyksen tukea.

Yhteisö pyörii jäsenlähtöisesti ja kehitämme sitä yhdessä yhteisön kanssa. Tavoitteena on, että kukaan ei jäisi yksin. Sekasin Gamingissa voit olla juuri sellainen kuin olet!

Liity Sekasin Gaming Discord-serverille

SPR:n Nuorten olohuone "Olkkari"

Suomen punaisen ristin nuorten Olkkari on Discord-alustalla sijaitseva nuorten kohtaamispaikka, joka on avoinna arkisin klo 15–21. Olkkarissa toimii vapaaehtoisia, jotka keskustelevat kävijöiden kanssa.
Voit tulla juttelemaan arkisista asioista, tai vaikkapa aikuistumiseen liittyvistä kysymyksistä. Olohuoneessa järjestetään myös tapahtumia, kuten yhteisiä nettipelihetkiä ja askartelua. Lisäksi eri alojen asiantuntijat tulevat kerran kuukaudessa kertomaan omasta alastaan.

Lue lisää SPR:n nuorten olkkarista tai liity suoraan SPR:n Olkkarin Discord-serverille.

Verkkonuorisotalo Loiste

Loiste on 13-20-vuotiaille sateenkaarinuorille suunnattu verkkonuorisotalo Discordissa. Loiste tarjoaa paikan vapaamuotoiseen kohtaamiseen turvallisemmassa tilassa, jossa on aina läsnä moderaattoreita.

Verkkonuorisotalossa järjestetään aukioloaikojen puitteissa muun muassa:

  • nuorisotyöntekijän ohjaamia viikoittaisia chatteja
  • teemailtoja, tapahtumia sekä pienryhmiä
  • nuorten itse suunnittelemaa ja toteuttamaa vertaistoimintaa

Verkkonuorisotalo Loiste

ADHOODS 16-29-vuotiaille adhd-oireisille nuorille

Tarvitsetko vinkkejä opiskeluun, työelämään tai arjenhallintaan? Kaipaatko vertaistukea? Mikä on elämässäsi ajankohtaista tällä hetkellä?

ADHOODS on Virtuaaliheimo-hankkeen Discord-yhteisö 16–29-vuotiaille adhd-oireisille. Palvelimella jaetaan ajatuksia, kokemuksia ja tietoa adhd-oirekuvasta yhdessä vertaisten ja palvelimella toimivien ammattilaisten kanssa.

Virtuaaliheimon ADHOODS -verkkoyhteisö

Vertzi - verkkoyhteisö 15-25-vuotiaille

Vertzi on kaikille 15-25 -vuotiaille avoin Discord-serveri. Jos kaipaat
kaipaat keskustelua muiden nuorten ja turvallisten aikuisten kanssa, tää on sun paikka!

Keskustelu on auki sunnuntai- ja maanantai-iltaisin.

Vertzi tarjoaa turvallisen tilan, jossa voi kokea yhteisöllisyyttä ja lisäksi keskusteluun osallistuu Nuorten Palvelu ry:n kouluttamia vapaaehtoisia VerkkoZemppareita (eli Vezat) sekä Nuorten Palvelu ry:n työntekijöitä. Keskustelu tapahtuu tekstikanavilla kirjoittaen.

Lue lisää Vertzistä

Liity Vertzin Discord -serverille

 

Alasivu
Asiasanat:  
nuoriso
pelaaminen