Hyppää pääsisältöön
Kuva
Nuori istuu seinustalla surullisen näköisenä. Kuva MySome
Pääsisältö

Keski-Suomen ensi- ja turvakodin lähisuhdeväkivaltatyö

Onko perheessäsi tai lähisuhteissasi väkivaltaa tai sen uhkaa? Oletko huolissasi omasta väkivaltaisesta tai uhkaavasta käyttäytymisestäsi? Jos elät näiden asioiden kanssa, voit olla yhteydessä numeroon: 050 522 3737

Lähisuhdeväkivaltatyö on tarkoitettu lapsille ja aikuisille. Tarjoamme paikan, jossa voit puhua lähisuhde- ja perheväkivallasta turvallisesti työntekijän kanssa. Palvelu on maksutonta.

Lisätietoja: Lähisuhdeväkivaltatyö (Ksetu)

Nollalinja

Nollalinja on ilmainen auttava puhelin, jonne voit soittaa mihin kellonaikaan tahansa, vuoden jokaisena päivänä. Nollalinjan puhelinnumero on 080 005 005.

Nollalinja auttaa

  • kaikkia, jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa läheisessä ihmissuhteessaan,
  • naisia, jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa,
  • väkivaltaa kokeneiden läheisiä,
  • ammattilaisia ja viranomaisia, jotka tarvitsevat neuvoja asiakastyöhönsä.

Kun soitat Nollalinjalle, saat keskustella tilanteestasi, kokemuksistasi ja peloistasi puhelinpäivystäjän kanssa. Päivystäjämme ovat ammattilaisia, jotka kuuntelevat, tukevat ja neuvovat sinua vaikeassa tilanteessasi.

Sinun ei tarvitse kertoa puhelimessa nimeäsi. Päivystäjä ei myöskään näe puhelinnumeroasi puhelun aikana eikä sen jälkeen. Puhelusta ei jää jälkeä puhelinlaskuusi.

Voit keskustella päivystäjien kanssa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Jos olet akuutissa hädässä, soita hätänumeroon 112.

Lisätietoja: Nollalinja.fi

Keijun varjo (15-28-v. tytöille ja nuorille naisille)

Naisenväkivalta.fi:n Keijun varjo-palvelu tarjoaa maksutonta tukea 15-28-vuotiaille nuorille naisille tunteiden, itsehillinnän ja väkivallan kysymyksiin. Oletko huolissasi, että voisit satuttaa itseäsi tai muita? Älä jää yksin! Apua on saatavilla.

Keijun varjon chatissa voit jutella anonyymisti koulutetun päivystäjän kanssa. Keskustelu on luottamuksellista ja maksutonta.
Lisäksi palvelusta on mahdollisuus varata aika maksuttomaan ja luottamukselliseen yksilökeskusteluun väkivaltatyön ammattilaisen kanssa. Keskustelut käydään verkonvälitteisesti.

Tarjolla on myös vertaisryhmätoimintaa verkossa.

Lisätiedot: Naisenväkivalta.fi - Keijun Varjo

Turvakoti

Turvakoti on tarkoitettu kaikenikäisille naisille, miehille ja lapsille silloin, kun kotiin jääminen on lähisuhdeväkivallan tai sen uhan vuoksi pelottavaa. Turvakotiin voi tulla yksin tai lasten kanssa mihin vuorokauden aikaan tahansa, asuinkunnasta riippumatta. Turvakodissa oleminen on sinulle maksutonta.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:lla on kaksi turvakotia: toinen Jyväskylässä osoitteessa Liitukuja 2 ja toinen Äänekoskella osoitteessa Torikatu 4.

Jyväskylän Turvakodin yhteystiedot (auki 24/7)

Osoite: Liitukuja 2, 40520 Jyväskylä  
Puhelinnumero: 050 4688 179

Lisätiedot: Turvakoti (Ksetu)

Turvakodin valtakunnallinen chat-palvelut

Keskustele väkivaltatyön ammattilaisten kanssa: voit kysyä heiltä esimerkiksi perhe- ja lähisuhdeväkivallasta, omasta tilanteestasi, avun saamisesta tai läheistesi tilanteesta. Autamme väkivallan kaikkia osapuolia, väkivallan kokijoita ja tekijöitä, väkivallalle altistuneita sekä huolestuneita läheisiä.

Lasten ja nuorten oma chat on avoinna arkipäivisin klo 15-18. Chatissa voit keskustella seurustelusuhteen pulmista, turvattomuudesta ja pelosta, vanhempien riitelystä ja väkivallasta. Vastaamassa ovat Ensi- ja turvakotien liiton koulutetut työntekijät.

Kaikki chat-palvelut ja lisätiedot: Apua verkossa (Ensi- ja turvakotien liitto)