Toimintaa ja tekemistä

Maksutonta tekemistä syyskaudelle

Nuorten Jyväskylä on jälleen koonnut tietoa syyskauden maksuttomasta toiminnasta. Mukana on mm. liikuntaa, ryhmiä, avointa toimintaa ja tiloja sekä kulttuuria.

Jyväskylässä on tarjolla paljon monipuolista tekemistä eri ikäisille nuorille ja nuorille aikuisille. Jyväskylän nuorisotoimijoita kokoavalta listalta voit etsiä toiminnan järjestäjiä ja Lomalokki puolestaan kokoaa lasten ja nuorten loma-ajan toimintaa.

 

Tietäjät tietää -ryhmä

Nuorten Jyväskylän uusi Tietäjät tietää -ryhmä kokoontuu maanantaisin klo 15:30 Jyväskylän Veturitalleilla ja mukaan mahtuu vielä hyvin. Yksi tapaaminen kestää n. 1,5-2 h kerran sisällöstä riippuen. Ryhmä on suunnattu 13-17-vuotiaille eikä osallistuminen vaadi ilmoittautumista ennakkoon.

Ryhmässä pääsee kertomaan, millaiset asiat omassa iässä mietityttävät tai mistä jutuista kaipaisi enemmän tietoa. Näistä aiheista ideoidaan ja toteutetaan materiaalia, jonka avulla tietoa saadaan jaettua muille nuorille. Toteutustapa voi vaihdella somepostauksista infovideoihin tai välituntitietoiskusta Instaliveen. Välillä muistetaan tietysti pitää hauskaa ihan muuten vaan!

Ryhmään osallistuminen ei vaadi mitään ennakko-osaamista, mutta siellä on mahdollisuus päästä hyödyntämään esim. omia kirjoitus-, piirustus-, some- tai valokuvaus ja videontekotaitoja.
Tietoa eri aiheista ei myöskään tarvitse valmiiksi olla, sillä asioita selvitetään yhdessä ohjaajien ja mahdollisesti muiden ammattilaisten kanssa.

Ohjaajina ryhmässä ovat nuorisonohjaajat Rita Suhonen (Nuorten Jyväskylä) ja Carita Hänninen (Palokan Nuorkkari).
Jos haluat kysyä meiltä jotain ryhmään liittyvää (tai ihan muutakin), niin laita ihmeessä viestiä:

Rita: 050 320 5933 tai Intagram @nuortenjyvaskyla
Carita: 050 365 6964 tai Instagram @palokan_nuorkkari

 

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut

Nuorisopalvelujen vapaa-ajan toimintaa ovat muun muassa avoimet nuorisotilat, musiikki- ja mediatoiminta, loma-ajan toiminta sekä pelitoiminta. Lisäksi eri asuinalueilla sekä muun toiminnan yhteydessä järjestetään erilaista ryhmätoimintaa.