Hyppää pääsisältöön
Kuva
Sarjakuvaa piirtämässä

Tästä kategoriasta löytyy monipuolista, kulttuuripainotteista kesätekemistä lapsille ja perheille.

Selaa koko sivu tai tutustu suoraan sinua kiinnostavaan alaluokkaan:

Huomioithan, että koronatilanne voi vaikuttaa kesän toimintojen toteutumiseen. Kannattaa tarkistaa tieto mahdollisista muutoksista ja turvallisuusohjeista suoraan toiminnan järjestäjältä.

Kuvataide, kädentaidot, sarjakuvat ja sanataide

Retkellä satumetsässä -sanataidepaja yli 3-vuotiaille

Järjestäjä: Keski-Suomen sanataideyhdistys Rapina ry
Ajankohta: 8.7. klo 14-14:45
Paikka: Jyväskylän kaupunginkirjaston lastenosasto (2. krs), Vapaudenkatu 39–41
Hinta: maksuton

Oletko koskaan käynyt retkellä? Tässä reippaassa retkipajassa pakataan runoreppu selkään ja suunnataan metsäseikkailuun. Metsä surisee ja sirkuttaa - mitähän kaikkea siellä asuukaan? Entä tiesitkö, että puilla on supervoimia? Kaikille sopiva sanataidetyöpaja on osa Kirjametsä-näyttelyä, joka on Keski-Suomen kirjastoissa kiertävä interaktiivinen, elämyksellinen ja monitaiteinen näyttely, jonka teema on kotimaisen kirjallisuuden taianomaiset metsät."    Ilmoittautuminen on auki 10.5.-6.7. sähköisellä lomakkeella: Retkellä satumetsässä ilmoittautuminen

Lisätiedot:

Tanssi ja teatteri

Ilmaisun iloa -kesäleiri 8–12-vuotiaille

JärjestäjäJyvälän Setlementti ry
Ajankohta: 19.– 23.7.  klo 9-15 (tarvittaessa lapsen voi tuoda jo klo 8 ja hakea klo 16)
Paikka: Viitajyvä, Viitaniementie 11–13 (paikan vaihtuminen Jyvälän setelementtitalolle mahdollinen)
Hinta: 90 € (sisältää lounaan ja välipalan)

Matalan kynnyksen draama- ja ilmaisuleikkejä sekä yhteistä rentoa hauskanpitoa. Tutustutaan improvisaatioon, kasvatetaan ilmaisurohkeutta ja kokeillaan pienimuotoista esiintymistä.
Ilmoittautumimem viimeistään 2 viikkoa ennen leirin alkua joko soittamalla Jyvälän toimistoon 014 217 202 tai verkossa: Jyvälän kesäleirien nettisivu. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätiedot:

Muuta

Elokuvaleiri alakouluikäisille

JärjestäjäJyväskylän seudun Nuorisoseura ry
Ajankohta: ma-pe 28.6.-2.7.
Paikka: Keljon Tapiola (Keljonkankaantie 10)
Hinta: 90 € (sisältää ohjelman, lounaan ja välipalan, vakuutuksen)

Elokuvaleirillä tehdään alusta loppuun itse lyhytelokuva osallistujien ideoiden mukaisesti sekä kokeillaan myös muita mediataiteen muotoja: valokuvausta, kuunnelmia ja animaatioita. Leirillä on etukäteen suunnitellun ohjelman lisäksi tilaa myös muulle mukavalle leiriohjelmalle, joka ideoidaan yhdessä osallistujien kanssa. Leiri on suunnattu alakouluikäisille ja sopii hyvin myös ensikertalaisille, mitään ennakkotaitoja ei tarvitse.
Ilmoittautuminen sähköisesti: Elokuvaleirin ilmoittautuminen

Lisätiedot:

Koko perheen musikaali Annie

Järjestäjä: Jyväskylän teatteriyhdistys Kulissi ry
Ajankohta: Esitykset ajalla 9.7.-13.8., tarkat esitysajat: Kulissin Annie-musikaalin nettisivu
Paikka: Laajavuoren kesäteatterissa (Laajavuorentie 15)
Hinta: Liput 18/16/12 €

Annie on pieni orpotyttö. Hänet jätettiin korissa orpokodin portaille, eikä hän ole koskaan nähnyt muita maisemia kuin New Yorkin slummit.

Tyrannimainen johtajatar neiti Hannigan pitää huolen siitä, etteivät Annie ja muut orvot ehdi raskaiden töiden, ankeiden aterioiden ja lyhyiden yöunien välissä juuri haaveilla paremmasta.

Annie ei ole kuitenkaan missään vaiheessa menettänyt toivoaan. Hän tietää, että hänen vanhempansa tulevat noutamaan hänet pian. Hyvin pian. 
Varmaankin ihan kohta.

Joulun alla Annie saa yllättäen mahdollisuuden viettää joulua omalaatuisen miljardöörin kotona. Siitä alkaa yksi erikoisimmista ystävyyssuhteista mitä musikaalimaailmassa on koskaan ollut.

Aikoinaan huippusuosioon noussut, kolme elokuvaversiota poikinut Broadway-musikaali on täydellinen viihdepaketti koko perheelle — hauska, koskettava, jännittävä, pöhkö ja suloinen. Se on sukellus pienen mutta urhean tytön maailmaan, jossa synkimmänkin yön jälkeen aina nousee valoisa huominen.

Lisätiedot:

Loiskis-orkesteri: Sammakoiden syntymäpäivät -kesäkiertue koko perheelle

JärjestäjäLoiskis ry
Ajankohta: 26.-30.7. klo 18, 31.7. klo 15 
Paikka: Jyväskylässä ja lähikunnissa, seuraa ilmoittelua tarkemmista paikoista.
Hinta: Lipun hinta 8 € / hlö, 24 € perhelippu (4 henk)

Sammakoiden syntymäpäivät -tarinakonsertti esitetään Jyväskylän seudulla kesäkiertueella ja konserttiin toivotetaan tervetulleksi koko perhe vauvasta vaariin. Tarinan kertojana loikkelehtii sammakkoprinsessana Marianne Oivo ja muina sammakoina esityksessä musisoivat Pekka Nättinen, Tomi Nurmi ja Pekka Törmänen. Tervetuloa mukaan kurnuttavan hauskoihin syntymäpäiväjuhliin!
Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis täyttää tänä vuonna 21-vuotta ja esittää siksi juhlan kunniaksi näyttelijä ja laulaja Susanna Haaviston käsikirjoittaman ja ohjaaman tarinakonsertin Sammakoiden Syntymäpäivät.
Lipunmyynti alkaa 1.7. Lasten levykaupun nettisivuilla.

Lisätietoja:

Suomen käsityön museon Avoin paja yli 7-vuotiaille

JärjestäjäSuomen käsityön museo
Ajankohta: Aukioloaikoina ti-su klo 11-18
Paikka: Suomen käsityön museo (Kauppakatu 25)
Hinta: Alle 18-vuotiaat museoon maksutta, aikuiset 8€, opiskelijat 4€. Pajassa materiaalimaksu käytettyjen materiaalien mukaan 1-5€

Avoimesta PAJASTA Suomen käsityön museon toisesta kerroksesta löydät selkeät ohjeet, ideat, materiaalit sekä tilaa työskennellä ja päästää luovuus valloilleen! Avoin PAJA on tarkoitettu kaikille, eikä se vaadi erikoisosaamista. Tärkeintä on halu kokeilla.Voit tulla avoimeen pajaan yksin, kaksin tai porukassa. Nuoremmat voivat tutustua pajaan aikuisen kanssa. Yläikärajaa ei ole. Avoimen pajan käyttö sisältyy museon pääsymaksun hintaan ja materiaalimaksu määräytyy käytettyjen materiaalien mukaan. Käytettävissäsi on käsityövälineitä sahoista saksiin, ompelukoneesta höyläpenkkiin ja materiaaleja vaihtelevasti kulloisenkin teeman tai sesongin mukaan puusta paperiin, villasta kuparilankaan. Itse tehdyn käsityön saat heti mukaasi.
Koronarajoitusten vuoksi tällä hetkellä pajan voi varata käyttöön puhelimitse tai sähköpostilla museon infosta: p. 014 266 4370 tai craftmuseum.info[a]jyvaskyla.fi. Mikäli koronarajoitukset puretaan, ei tilavaraustakaan tarvitse tehdä.

Lisätiedot:

Menneet / ilmoittautuminen päättynyt

Nuorten kuoroliiton laulupäiväleiri 7-14-vuotiaille

JärjestäjäNuorten kuoroliitto ja Vox Aurean kuoroperhe
Ajankohta: 7.-10.6.
Paikka: Puistokadun päiväkotikoulu (Puistokatu 7-9)
Hinta: 65 €, sisältää opetuksen, materiaalin ja lounaan joka päivä

Koululaisille kesätekemistä laulun merkeissä! Opettajina toimivat Vox Aurean kuoroperheen johtajistosta tutut Meritta Pyykkönen ja Matilda Kangas. Aiempaa kokemusta laulamisesta ei edellytetä. Leirin viimeisenä päivänä järjestetään pieni etäkonsertti huoltajille.
Ilmoittautuminen sähköisesti: Ilmoittautumislomake laulupäiväleirille.

Lisätiedot:

  • Meritta Pyykkönen 040 822 4719 / meritta.pyykkonen[a]voxaurea.fi

Sarjakuvakurssi 7-9-vuotiaille

JärjestäjäJyväskylän kansalaisopisto, Lasten ja nuorten taiteen perusopetus, Kuvataidekoulu
Ajankohta: 7.-11.6. klo 9:00 - 11:00
Paikka: Kuvataidekoulu (Kauppakatu 12)
Hinta: 60 € (sisältää materiaalit)

Kurssilla käydään osallistujien ikäryhmä ja kokemus huomioiden läpi tärkeimmät sarjisvälineet ja -tarvikkeet ja opitaan sarjakuvan tekemisen työvaiheet alkuideoinnista lopulliseen tuotokseen. Pidemmälle ehtineet jatkavat oman tyylinsä kehittelyä ja hiomista. Valmistuneista sarjakuvista kootaan yhteinen lehti. 
Ilmoittautuminen viimeistään 28.5.: Kansalaisopiston sähköinen ilmoittautuminen

Lisätiedot:

Sarjakuvakurssi 10-12-vuotiaille

JärjestäjäJyväskylän kansalaisopisto, Lasten ja nuorten taiteen perusopetus, Kuvataidekoulu
Ajankohta: 7.-11.6. klo 11:15-13:45
Paikka: Kuvataidekoulu (Kauppakatu 12)
Hinta: 70 € (sisältää materiaalit)

Kurssilla käydään osallistujien ikäryhmä ja kokemus huomioiden läpi tärkeimmät sarjisvälineet ja -tarvikkeet ja opitaan sarjakuvan tekemisen työvaiheet alkuideoinnista lopulliseen tuotokseen. Pidemmälle ehtineet jatkavat oman tyylinsä kehittelyä ja hiomista. Valmistuneista sarjakuvista kootaan yhteinen lehti. Ryhmässä harjoitellaan Photoshopin käyttöä sarjakuvan viimeistelyssä.
Ilmoittautuminen viimeistään 28.5.: Kansalaisopiston sähköinen ilmoittautuminen

Lisätiedot:

Kädentaitoleiri verkossa 12-16 -vuotiaille

JärjestäjäJyväskylän kaupungin nuorisopalvelut
Ajankohta: 7.-11.6. klo 9-15 
PaikkaTeams-ryhmätyösovellus
Hinta: 10 € / osallistuja 

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut järjestää etänä toteutettavia kädentaitoleirejä kaikille kädentaidoista innostuneille ja kiinnostuneille. Leirillä tehdään esimerkiksi koruja eri tekniikoilla, makrameeamppeleita ja rakennetaan miniatyyrimaailmaa.  Ohjauksesta vastaavat Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen nuorisonohjaajat. Leirin teemana ovat hyvinvointi, tunnetaidot, voimavarataidot ja itsetunnon tukeminen. Kierrätys on tekemisessä vahvasti mukana. Leiri järjestetään etänä Teams-ryhmätyösovelluksessa päivittäin klo 9 – 15 välisenä aikana. Leiriin voi liittyä tavallisen verkkoselaimen (suositus: Google Chrome) kautta. Osallistujilta vaaditaan lisäksi toimiva internet-yhteys sekä älypuhelin, tabletti tai tietokone.
Ilmoittautuminen 16.5. klo 18 mennessä sähköisesti, ilmoittautumislomakkeet Nuorisopalvelujen loma-ajan toiminta -sivulla

Lisätiedot:

Kirjansidontakurssit 12-16 -vuotiaille

JärjestäjäJyväskylän kaupungin nuorisopalvelut
Ajankohta: 14.6. klo 9–15 tai 22.6. klo 9-15
Paikka: Palokan nuorisotila (Raivaajantie 1)
Hinta: 10 € / osallistuja / päivä (sisältää materiaalipaketin)

Kirjansidontakurssilla sinulla on mahdollisuus sitoa oma kirja ja todeta, että tässä tekniikassa mielikuvituksella ja luovuudella ei ole rajoja. Ohjauksesta vastaavat Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen nuorisonohjaajat. 14.6. ja 22.6. järjestettävät kirjansidontakurssit ovat samansisältöiset. Kurssille mahtuu mukaan 7 osallistujaa (kurssi järjestetään, jos osallistujia on vähintään 3). Kurssipäivän aikana osallistujien käytössä on eväitä varten jääkaappi sekä mikro. Kurssille saa osallistua vain terveenä ja siellä huolehditaan asianmukaisesta, hyvästä käsihygieniasta ja huomioidaan turvaetäisyydet. Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut pidättävät itsellään oikeuden muuttaa kurssipäivän toteuttamista, jos yleinen terveystilanne sitä edellyttää.
Ilmoittautuminen 16.5. klo 18 mennessä sähköisesti, ilmoittautumislomakkeet Nuorisopalvelujen loma-ajan toiminta -sivulla

Lisätiedot:

Kädentaitoleiri verkossa 12-16 -vuotiaille

JärjestäjäJyväskylän kaupungin nuorisopalvelut
Ajankohta: 16.-17.6. klo 9-15 
PaikkaTeams-ryhmätyösovellus
Hinta: 10 € / osallistuja (sisältää materiaalipaketin, jonka saa hakea kotiin ennen leirin alkua)

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut järjestää etänä toteutettavia kädentaitoleirejä kaikille kädentaidoista innostuneille ja kiinnostuneille.  Leirillä tehdään esimerkiksi koruja ja luontoaskartelua. Ohjauksesta vastaavat Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen nuorisonohjaajat.
Leirien teemana ovat hyvinvointi, tunnetaidot, voimavarataidot ja itsetunnon tukeminen. Kierrätys on tekemisessä vahvasti mukana. Leirin teemana ovat hyvinvointi, tunnetaidot, voimavarataidot ja itsetunnon tukeminen. Kierrätys on tekemisessä vahvasti mukana. Leiri järjestetään etänä Teams-ryhmätyösovelluksessa päivittäin klo 9 – 15 välisenä aikana. Leiriin voi liittyä tavallisen verkkoselaimen (suositus: Google Chrome) kautta. Osallistujilta vaaditaan lisäksi toimiva internet-yhteys sekä älypuhelin, tabletti tai tietokone.
Ilmoittautuminen 16.5. klo 18 mennessä sähköisesti, ilmoittautumislomakkeet Nuorisopalvelujen loma-ajan toiminta -sivulla

Lisätiedot:

Pelastustehtävä taikametsässä -sanataidepaja yli 10-vuotiaille

Järjestäjä: Keski-Suomen sanataideyhdistys Rapina ry
Ajankohta: 15.6.2021 klo 17:30-18:30
Paikka: Jyväskylän kaupunginkirjaston lastenosasto (2. krs), Vapaudenkatu 39–41
Hinta: maksuton

Hyvä, että löysitte paikalle! Joukko lapsia on joutunut metsänpeittoon. Teidän tehtävänne on auttaa etsivää pelastamaan heidät. Työpajassa etsitään taikaportti, jonka kautta metsään pääsee ja etsitään johtolankoja kadonneista sanataiteen keinoin. Löydetäänkö kadonneet lopulta? 
Kaikille sopiva sanataidetyöpaja on osa Kirjametsä-näyttelyä, joka on Keski-Suomen kirjastoissa kiertävä interaktiivinen, elämyksellinen ja monitaiteinen näyttely, jonka teema on kotimaisen kirjallisuuden taianomaiset metsät. Osallistumiselle ei yläikärajaa.
Ilmoittautuminen on auki 10.5.-13.6. sähköisellä lomakkeella: Pelastustehtävä taikametsässä ilmoittautuminen

Lisätiedot:

Taikakasveja tutkimaan -sanataidepaja yli 8-vuotiaille

JärjestäjäKeski-Suomen sanataideyhdistys Rapina ry
Ajankohta: 31.5.2021 klo 17:30-18:30
Paikka: Jyväskylän kaupunginkirjaston lastenosasto (2. krs), Vapaudenkatu 39–41
Hinta: maksuton

Taikametsä kukkii ja vihertää toinen toistaan ihmeellisempiä kasveja. Luokkanne pääsee auttamaan tutkimusryhmää metsän kasvien kartoittamisessa. Millaisia kasviharvinaisuuksia metsästä löytyykään? Kasvilöytöjen tekemisen lisäksi pajassa heittäydytään mainosten maailmaan. Kaikille sopiva sanataidetyöpaja on osa Kirjametsä-näyttelyä, joka on Keski-Suomen kirjastoissa kiertävä interaktiivinen, elämyksellinen ja monitaiteinen näyttely, jonka teema on kotimaisen kirjallisuuden taianomaiset metsät.
Ilmoittautuminen on auki 10.5.-29.5. sähköisellä lomakkeella: Taikakasveja tutkimaan ilmoittautuminen

Lisätiedot:

Luovasti leikkien -kuvis- ja kädentaitoleiri 7–11-vuotiaille

JärjestäjäJyvälän Setlementti ry
Ajankohta: ma-pe 26.–30.7. klo 9-15 (tarvittaessa lapsen voi tuoda jo klo 8 ja hakea klo 16)
Paikka: Viitajyvä, Viitaniementie 11–13 (paikan vaihtuminen Jyvälän setelementtitalolle mahdollinen)
Hinta: 90 € (sisältää lounaan ja välipalan)

Kuvis- ja kädentaitoleirillä koetaan iloa ja elämyksiä taiteilun eri muotojen parissa. Lisäksi pelaillaan, leikitään ja nautitaan kesäpäivistä lähiluonnossa.
Ilmoittautumimem viimeistään 2 viikkoa ennen leirin alkua joko soittamalla Jyvälän toimistoon 014 217 202 tai verkossa: Jyvälän kesäleirien nettisivu. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätiedot:

Dance Factory -tanssileirit 8-12-vuotiaille

JärjestäjäJyväskylän Tanssiopisto
Ajankohta: Leiri I ajalla 7.- 18.6. klo 9-16 ja Leiri II ajalla 14.-18.6. klo 9-16
Paikka: Jyväskylän tanssiopiston sali (Vapaudenkatu 48-50)
Hinta: 140 € (sisältää leiriohjelman sekä lounaan ja välipalan). Leirin hinta ilman ruokailua: 100 €

Leiripäivät sisältävät monta vauhdikasta eri lajien tanssituntia ruokailuineen. Leiriohjelmassa mm. hip hopia, jazz/showtansseja, breikkiä ja omien koreografioiden tekemistä ja mukavaa yhdessäoloa. Opettajina Heta Herva ja Veera Venho. Viikon huipentaa esiintyminen.
Ilmoittautuminen sähköisesti: Hobiver-ilmoittautumissivusto

Lisätiedot:

Luova lava-kesäleirit alakoululaisille

JärjestäjäJyväskylän seudun Nuorisoseura ry
Ajankohta: ma-pe 7.-11.6. ja ma-pe 14.-18.6.
Paikka: Keljon Tapiola ja Keski-Palokan koulu (7.-11.6.) ja Kypärämäen koulu (14.-18.6.)
Hinta: 90 € (sisältää ohjelman, lounaan ja välipalan, vakuutuksen ja leiripaidan)

Luova lava -toiminta on Nuorisoseurojen esittävien taiteiden leiri- ja kerhotoimintaa, jossa sisältönä on pääosin teatteri, tanssi ja musiikki. Osallistujien oma luovuus ja osallisuus ovat keskeisiä toiminnan elementtejä. Luova lava on matalan kynnyksen taidetoimintaa – osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta taiteen harrastamisesta. Leireillä on etukäteen suunnitellun ohjelman ja omaehtoisen esityksen harjoittelun lisäksi tilaa myös lasten ja nuorten omaehtoiseen luovaan toimintaan: jos esimerkiksi leirillä alkaa syntyä sävelmiä tai vaihtoehtoisesti uuden pallopelin säännöt, annetaan siihen mahdollisuus. Tärkeää on osallistujien oma innostus ja omaehtoinen toiminta. Mitään kokemusta tai taitoa musiikista, tanssista tai teatterista ei tarvita – innostus riittää!
Ilmoittautuminen sähköisesti: Luova lava leirien ilmoittautuminen

WilliWision kesäleirit  6-13-vuotiaille

JärjestäjäLasten ja nuorten teatteri WilliWisio
Ajankohta: 7-11.6 ja 14-18.6 Klo 9:00-15:00 (tarpeen vaatiessa myös 8:00-16:00)
Paikka: Mäki- Matin alueella oleva Mäkitorppa (Pitkäkatu 25)
Hinta: 100 €, jäseniltä 90 € (jos olet leirillä klo 8-16, hinta 120 €), sisältää vakuutuksen, välipalan, leiripaidan ja monipuolisen ohjelman.

Pohjois- Savossa super suosituiksi tulleet WilliWision kesäleirit tulevat 2021 ensimmäistä kertaa Jyväskylään. Leirillä sukelletaan viikon ajaksi sadun maailmaan ja työstetään aihetta monipuolisesti.

1. Viikko ”Kaksin karkuteillä”
Leirillä osallistujat tutustuvat tähkäpäähän, vaaralliseen varkaaseen Flynn Rideriin sekä joukkoon muita kuninkaallisia hahmoja. Leirillä osallistujat saavat esittää kuninkaallisia, tanssia tanssiaisissa, luoda kuninkaallisia aarrekammion aarteita, yrittää karata noidan pauloista, etsiä kadonnutta tiaraa sekä laukata keppihevosilla pitkin harjua.
2. Viikko ”Veljeni Leijonamieli”
Leirillä osallistujat tutustuvat kahteen veljekseen, Vihreiden laaksojen asukkaisiin sekä pahamaineiseen Karmanjakon väkeen. Leirillä pukeudutaan roolivaatteisiin, seikkaillaan lähimaastossa etsien vihjeitä ja tehtäviä, tehdään omat lohikäärmeet tai hevoset, kisaillaan vihollista ja lohikäärmettä vastaan sekä testataan omaa rohkeutta.

Ilmoittautumiset 1.4- 31.5 sähköpostilla: williwisioleirit@gmail.com
Mikäli leiripaikkoja on vapaana ilmoittautuminen auki 6.6 saakka ja 1.6. jälkeen ilmoittautuneilta leirin hinta 110€). Etukäteismaksu 30 € maksetaan 31.5 mennessä

Lisätiedot: