Kulttuuritoiminta (nuoret)

Tästä kategoriasta löytyy monipuolista, kulttuuripainotteista kesätekemistä nuorille.

Selaa koko sivu tai tutustu suoraan sinua kiinnostavaan alaluokkaan:

Huomioithan, että koronatilanne voi vaikuttaa kesän toimintojen toteutumiseen. Kannattaa tarkistaa tieto mahdollisista muutoksista ja turvallisuusohjeista suoraan toiminnan järjestäjältä.

Kädentaidot ja kuvataide

Sarjakuvakurssi 13-18-vuotiaille

JärjestäjäJyväskylän kansalaisopisto, Lasten ja nuorten taiteen perusopetus, Kuvataidekoulu
Ajankohta: 7.-11.6. klo 14:30-17:30
Paikka: Kuvataidekoulu (Kauppakatu 12)
Hinta: 90 € (sisältää materiaalit)

Kurssilla käydään osallistujien ikäryhmä ja kokemus huomioiden läpi tärkeimmät sarjisvälineet ja -tarvikkeet ja opitaan sarjakuvan tekemisen työvaiheet alkuideoinnista lopulliseen tuotokseen. Pidemmälle ehtineet jatkavat oman tyylinsä kehittelyä ja hiomista. Valmistuneista sarjakuvista kootaan yhteinen lehti. Ryhmässä harjoitellaan Photoshopin käyttöä sarjakuvan viimeistelyssä.
Ilmoittautuminen viimeistään 28.5.: Kansalaisopiston sähköinen ilmoittautuminen

Lisätiedot:

Koululaisten taitopajat eri ikäisille koululaisille

Järjestäjä: Taitokeskus Jyväskylä/Jyväskylän käsityö- ja muotoilukoulu
Ajankohta: ma-to 7.-10.6. klo 11-15
Paikka: Taitokeskusken tilat (Kivääritehtaankatu 6, G-rappu)
Hinta: Pajamaksu 70 € + materiaalit noin 20-40 €

Kesäistä tekemistä eri ikäisille koululaisille kädentaitopajoissa!
Ilmoittautuminen sähköisellä lomakkeella: Koululaisten taitopajat -nettisivu

Lisätiedot:

Kädentaitoleiri verkossa 12-16 -vuotiaille

JärjestäjäJyväskylän kaupungin nuorisopalvelut
Ajankohta: 7.-11.6. klo 9-15 
PaikkaTeams-ryhmätyösovellus
Hinta: 10 € / osallistuja 

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut järjestää etänä toteutettavia kädentaitoleirejä kaikille kädentaidoista innostuneille ja kiinnostuneille. Leirillä tehdään esimerkiksi koruja eri tekniikoilla, makrameeamppeleita ja rakennetaan miniatyyrimaailmaa.  Ohjauksesta vastaavat Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen nuorisonohjaajat. Leirin teemana ovat hyvinvointi, tunnetaidot, voimavarataidot ja itsetunnon tukeminen. Kierrätys on tekemisessä vahvasti mukana. Leiri järjestetään etänä Teams-ryhmätyösovelluksessa päivittäin klo 9 – 15 välisenä aikana. Leiriin voi liittyä tavallisen verkkoselaimen (suositus: Google Chrome) kautta. Osallistujilta vaaditaan lisäksi toimiva internet-yhteys sekä älypuhelin, tabletti tai tietokone.
Ilmoittautuminen 16.5. klo 18 mennessä sähköisesti, ilmoittautumislomakkeet Nuorisopalvelujen loma-ajan toiminta -sivulla

Lisätiedot:

Kirjansidontakurssit 12-16 -vuotiaille

JärjestäjäJyväskylän kaupungin nuorisopalvelut
Ajankohta: 14.6. klo 9–15 tai 22.6. klo 9-15
Paikka: Palokan nuorisotila (Raivaajantie 1)
Hinta: 10 € / osallistuja / päivä (sisältää materiaalipaketin)

Kirjansidontakurssilla sinulla on mahdollisuus sitoa oma kirja ja todeta, että tässä tekniikassa mielikuvituksella ja luovuudella ei ole rajoja. Ohjauksesta vastaavat Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen nuorisonohjaajat. 14.6. ja 22.6. järjestettävät kirjansidontakurssit ovat samansisältöiset. Kurssille mahtuu mukaan 7 osallistujaa (kurssi järjestetään, jos osallistujia on vähintään 3). Kurssipäivän aikana osallistujien käytössä on eväitä varten jääkaappi sekä mikro. Kurssille saa osallistua vain terveenä ja siellä huolehditaan asianmukaisesta, hyvästä käsihygieniasta ja huomioidaan turvaetäisyydet. Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut pidättävät itsellään oikeuden muuttaa kurssipäivän toteuttamista, jos yleinen terveystilanne sitä edellyttää.
Ilmoittautuminen 16.5. klo 18 mennessä sähköisesti, ilmoittautumislomakkeet Nuorisopalvelujen loma-ajan toiminta -sivulla

Lisätiedot:

Kädentaitoleiri verkossa 12-16 -vuotiaille

JärjestäjäJyväskylän kaupungin nuorisopalvelut
Ajankohta: 16.-17.6. klo 9-15 
PaikkaTeams-ryhmätyösovellus
Hinta: 10 € / osallistuja (sisältää materiaalipaketin, jonka saa hakea kotiin ennen leirin alkua)

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut järjestää etänä toteutettavia kädentaitoleirejä kaikille kädentaidoista innostuneille ja kiinnostuneille.  Leirillä tehdään esimerkiksi koruja ja luontoaskartelua. Ohjauksesta vastaavat Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen nuorisonohjaajat.
Leirien teemana ovat hyvinvointi, tunnetaidot, voimavarataidot ja itsetunnon tukeminen. Kierrätys on tekemisessä vahvasti mukana. Leirin teemana ovat hyvinvointi, tunnetaidot, voimavarataidot ja itsetunnon tukeminen. Kierrätys on tekemisessä vahvasti mukana. Leiri järjestetään etänä Teams-ryhmätyösovelluksessa päivittäin klo 9 – 15 välisenä aikana. Leiriin voi liittyä tavallisen verkkoselaimen (suositus: Google Chrome) kautta. Osallistujilta vaaditaan lisäksi toimiva internet-yhteys sekä älypuhelin, tabletti tai tietokone.
Ilmoittautuminen 16.5. klo 18 mennessä sähköisesti, ilmoittautumislomakkeet Nuorisopalvelujen loma-ajan toiminta -sivulla

Lisätiedot:

Suomen käsityön museon Avoin paja kaiken ikäisille

JärjestäjäSuomen käsityön museo
Ajankohta: Aukioloaikoina ti-su klo 11-18
Paikka: Suomen käsityön museo (Kauppakatu 25)
Hinta: Alle 18-vuotiaat museoon maksutta, aikuiset 8€, opiskelijat 4€. Pajassa materiaalimaksu käytettyjen materiaalien mukaan 1-5€

Avoimesta PAJASTA Suomen käsityön museon toisesta kerroksesta löydät selkeät ohjeet, ideat, materiaalit sekä tilaa työskennellä ja päästää luovuus valloilleen! Avoin PAJA on tarkoitettu kaikille, eikä se vaadi erikoisosaamista. Tärkeintä on halu kokeilla.Voit tulla avoimeen pajaan yksin, kaksin tai porukassa, yläikärajaa ei ole. Avoimen pajan käyttö sisältyy museon pääsymaksun hintaan ja materiaalimaksu määräytyy käytettyjen materiaalien mukaan. Käytettävissäsi on käsityövälineitä sahoista saksiin, ompelukoneesta höyläpenkkiin ja materiaaleja vaihtelevasti kulloisenkin teeman tai sesongin mukaan puusta paperiin, villasta kuparilankaan. Itse tehdyn käsityön saat heti mukaasi.
Koronarajoitusten vuoksi tällä hetkellä pajan voi varata käyttöön puhelimitse tai sähköpostilla museon infosta: p. 014 266 4370 tai craftmuseum.info[a]jyvaskyla.fi. Mikäli koronarajoitukset puretaan, ei tilavaraustakaan tarvitse tehdä.

Lisätiedot:

 

Tanssi ja teatteri

Choreo Zone -workshop yli 13-vuotiaille

Järjestäjä: Jyväskylän tanssiopisto
Ajankohta: 7.-11.6. klo 12:15-15:15
Paikka: Kalervonkadun sali (Kalervonkatu 8)
Hinta: 140 € (sisältää leiriohjelman sekä lounaan ja välipalan). Leirin hinta ilman ruokailua: 100 €

Choreo Zone on kompositio/koreografia workshop, jossa tehdään omat koreografiat. Tavoitteena osallistuminen myöhemmässä vaiheessa esim Show Up, Polkuja, Dance by your heart, Kajaanin katselmus tai lopputyö.
Ilmoittautuminen sähköisesti: Hobiver-ilmoittautumissivusto

Lisätiedot:

Nuorten Luova lava-leiri yläkouluikäisille

JärjestäjäJyväskylän seudun Nuorisoseura ry 
Ajankohta: ma-pe 28.6.-2.7.
Paikka: Kauppakeskus Forumissa sijaitseva Tanssiteatteri Krampin tila (Kauppakatu 20-22)
Hinta: 75 € (sisältää ohjelman, lounaan ja välipalan, vakuutuksen, leiripaidan) 

 Luova lava-toiminta on Nuorisoseurojen esittävien taiteiden leiri- ja kerhotoimintaa, jossa sisältönä on pääosin teatteri, tanssi ja musiikki. Osallistujien oma luovuus ja osallisuus ovat keskeisiä toiminnan elementtejä. Luova lava on matalan kynnyksen taidetoimintaa – osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta taiteen harrastamisesta. Leireillä on etukäteen suunnitellun ohjelman ja esityksen harjoittelun lisäksi tilaa myös nuorten omaehtoiseen luovaan toimintaan: jos esimerkiksi leirillä alkaa syntyä sävelmiä tai vaihtoehtoisesti uuden pelin säännöt, annetaan siihen mahdollisuus. Tärkeää on osallistujien innostus ja omaehtoinen toiminta. Mitään kokemusta tai taitoa musiikista, tanssista tai teatterista ei tarvita – innostus riittää!
Ilmoittautuminen sähköisesti: Luova lava-leirin ilmoittautuminen

Lisätiedot:

 

Pelaaminen

Fortnite/Overwatch-kesäleiri  yli 12-vuotiaille

JärjestäjäJAMK, GamePit Pro ja GamePit Matarankatu
Ajankohta: 07.06.-11.06.2021 noin klo 09.00-15.00 (sisältää mahdollisesti myös ilta-aktiviteetteja)
Paikka: GamePit Pro (Rajakatu 35) ja GamePit Matarankatu (Matarankatu 2)
Hinta: hinta ei vielä vahvistunut

JAMK:in järjestämällä kesäleirillä voit osallistua joko Fortnite- tai Overwatch-pelivalmennukseen. Leirillä tutustut uusiin pelikavereihin sekä harjoittelet peli- ja yhteistyötaitojasi huippuvalmennuksen avulla. Ohjatun pelivalmennuksen lisäksi leiriohjelmaan kuuluu hauskanpitoa, tiimihenkeä ja pelaamista tukevia liikunnallisia aktiviteetteja, sekä leirin päätteeksi palkintojen jako ja perjantaipirskeet. Leirin hintaan sisältyy myös päivittäinen lounas, uniikki leiripaita sekä paljon muuta. 
Ilmoittautuminen on auki 31.05.2021 saakka sähköisellä lomakkeella: Fortnite/Overwatch-kesäleirin ilmoittautuminen

Lisätiedot:

Nuorten peli-ilta 16-29 -vuotiaille

JärjestäjäMonikulttuurikeskus Gloria
Ajankohta: 8.6. klo 16-19, 15.6. klo 16-19
Paikka: Monikulttuurikeskus Gloria (Matarankatu 6 A 1)
Hinta: maksuton

Nuorten peli-illassa pelataan lautapelejä sekä pelejä PS4-konsolilla.

Lisätiedot:

Minecraft-päiväleiri: Unelmien Jyväskylä 12-16

Järjestäjä: Jyväskylän kaupungin Nuorisopalvelut, yhteistyössä kaupunkisuunnittelu
Ajankohta: 21.6.-24.6. klo 9-15
Paikka: Veturitallien pelitila (Veturitallinkatu 6)
Hinta: maksuton

Minecraft-päiväleirillä yhdistyy pelaaminen ja kaupunkisuunnittelu. Leirillä päästään ideoimaan Jyväskylän keskustan alueelle uutta ilmettä. Ohjauksesta vastaavat Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluiden nuorisonohjaajat. Osallistujat saavat ruoan paikan päällä. Leirille mahtuu 10 osallistujaa.
Ilmoittautuminen päättyy 31.5. mennessä: Ilmoittautumislomake Minecraft-leirille.

Lisätiedot: