Kulttuuritoiminta

Tästä kategoriasta löytyy toimintoja muun muassa kuvataiteen, tanssin, musiikin, median, elokuvien, pelien, kädentaitojen ja muun luovan tekemisen osalta. Tekemistä on eri ikäisille, joten kannattaa selata sivu ihan loppuun asti.

Koronaviruksen vaikutukset kesätoimintaan

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne voi vaikuttaa kesän toimintojen toteutumiseen.

Toiminnan toteutumista on kartoitettu uudestaan Suomen hallituksessa 4.5.2020 tehtyjen linjausten jälkeen. Toiminnan yhteyteen on lisätty tieto, mikäli sen toteutuminen on vahvistettu järjestävältä taholta. Peruuntuneet toiminnot poistetaan Lomalokista, mikäli perumisesta ilmoitetaan.

Suosittelemme kuitenkin tarkistamaan viimeisimmän tiedon aina toiminnan järjestäjän omilta verkkosivuilta tai muista tiedotuskanavista. Lisätietoja -kohdassa on myös yhteystietoja, joiden kautta voi olla suoraan yhteydessä järjestäjään.

Kesäkuun alkupuolelle saakka otetaan mukaan myös mahdollisia uusia kesätoimintoja, joita järjestetään joko fyysisesti tai verkossa.

Toiminnot

Kaupunkikävelyt 18-29-vuotiaille (toteutuminen vahvistettu)

Järjestäjä: Paremmin Yhdessä ry, DOMINO-hanke
Ajankohta: keskiviikkoisin klo 16 alkaen
Paikka: Lähtö Cygnaeuksen puistosta
Hinta: Maksuton

Lähde mukaan kaupunkikävelyille! Seikkaillaan yhdessä kaupungissa, katsellaan sitä uusista näkökulmista, valokuvataan, jutellaan näkemästämme. Tutkitaan sitä, millaisia fiiliksiä herää erilaisissa paikoissa. Mukana on nuoria eri kulttuureista, joten pääsemme myös keskustelemaan siitä, miltä tässä kaupungissa oleminen tuntuu, ja millaisena kaupunki näyttäytyy, kun on muuttanut tänne kaukaa. Tapaamme keskiviikkoisin Cygnaeuksen puistossa ja lähdemme siitä yhdessä liikenteeseen. Ei vaadi ilmoittautumista

Lisätiedot:

Jyväskylän Taidemuseon nuorten näyttelyt kaiken ikäisille (toteutuminen vahvistettu)

Järjestäjä: Jyväskylän taidemuseo
Ajankohta: 3.6. alkaen ti-su klo 11-18
Paikka: Jyväskylän taidemuseo (Kauppakatu 23)
Hinta: Alle 24-vuotiaat ilmaiseksi ja muut kävijät maksutta joka perjantai. Muutoin pääsyliput 4-8 €.

Taidetila Ilmiössä avautuu 3.6. tämän kevään ylioppilaan Moritz Müllerin valokuvia ja musiikkia. ”Jokainen voi löytää itsestään "tähtivaloa" eli löytää ja tuoda esiin omaa täyttä potentiaaliaan esimerkiksi meikkaamisen keinoin”, sanoo saksalais-suomalainen nuori taiteilija. Müllerin omakuvissa meikkaamisella on tärkeä osa. Queer-yhteisöissä meikkitaide on keskeinen osa itseilmaisua. Kuvat ilmentävät riippumattomuutta, moninaisia tunteita ja identiteettiä. Näyttelyssä on kahdeksan käsiteltyä pop-taiteesta vaikutteita saanutta valokuvaa ja Müllerin musiikkia.

Galleriassa 18.6. avautuva niin ikään tämän kevään ylioppilaiden Elli Heiskan, Ilona Siistosen ja Selma Kiurun ideoima Mahdollisuuksia -projekti on kevään aikana tuonut ajankohtaisten ympäristökysymysten äärelle viisi jyväskyläläistä nuorta. Helmi Pesonen, Emilia Turunen, Kaapo Riikonen, Aliina Ruuttunen ja Arttu Martikainen ovat päässeet edustamaan omaa sukupolveaan niin ilmastonmuutoskeskustelussa kuin taiteen kentällä. 
Mahdollisuuksia -tiimin yksi päätarkoituksista on rohkaista nuoria korottamaan ääntään ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa sekä aktivoitumaan kulttuurin tekemisessä ja kokemisessa. Lopputuloksena on eri tekniikoita ja taiteenmuotoja yhdistelevä kokonaisuus, jossa aihetta lähestytään useasta näkökulmasta. Näyttely tarjoaa mahdollisuuden tarkastella omia tunteitaan ilmastonmuutoksesta ja peilata niitä nuorten näkemyksiin. Yleisö pääsee osallistumaan näyttelyyn jo 3.6. alkaen, jolloin jokainen voi ilmaista oman mielipiteensä ilmastonmuutoksesta. Yleisön kommentit kootaan osaksi näyttelyä.

Lisätiedot:

 

  Menneet leirit ja muut toiminnot

  Vauhdikas tanssileiri 7-12-vuotiaille (toteutuminen vahvistettu)

  Järjestäjä: Jyväskylän Tanssiopisto
  Ajankohta:1.-5.6.
  Paikka: Jyväskylän Tanssiopisto (Vapaudenkatu 48-50)
  Hinta: 100 €, sisältää leiriohjelman sekä ruokailut (lounas ja välipala).

  Vauhdikas tanssileiri, jossa tanssitunteja maanantaista perjantaihin (klo 9-16). Ohjelmassa mm. katu-, jazz- ja nykytanssia, venyttelyä, tanssivideoita, omien koreografioiden tekemistä ja mukavaa yhdessäoloa. Opettajina Tanssiopiston omia opettajia. Viikon huipentaa esiintyminen läheisessä palvelutalossa sekä esitys vanhemmille. Tule mukaan huippuhauskalle tanssileirille! Ilmoittautuminen Jyväskylän Tanssiopiston nettisivujen kautta.

  Lisätiedot:

  Luova lava -leirit alakouluikäisille (toteutuminen vahvistettu)

  Järjestäjä: Jyväskylän seudun Nuorisoseura ry
  Ajankohdat ja paikat:
  1.–5.6.2020 klo 9–15, Keski-Palokan koulu (Saarijärventie 56)
  1.–5.6.2020 klo 9–15, Keljon Tapiola (Keljonkankaantie 10)

  8.-12.6.2020 klo 9-15, Kypärämäen koulu (Erämiehenkatu 12)
  8.-12.6.2020 klo 9-15, Keljon Tapiola (Keljonkankaantie 10)

  Hinta: 90 €/lapsi, sisaralennus -10%

  Luova lava -toiminta on Nuorisoseurojen esittävien taiteiden leiri- ja kerhotoimintaa, jossa sisältönä on pääosin teatteri, tanssi ja musiikki. Luova lava on matalan kynnyksen taidetoimintaa – osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta taiteen harrastamisesta. Leireillä on etukäteen suunnitellun ohjelman ja omaehtoisen esityksen harjoittelun lisäksi tilaa myös lasten omaehtoiseen luovaan toimintaan: jos esimerkiksi leirillä alkaa syntyä sävelmiä tai vaihtoehtoisesti uuden pallopelin säännöt, annetaan siihen mahdollisuus. Tärkeää on lasten oma innostus ja omaehtoinen toiminta. Leiriaika on päivittäin klo 9-15, ohjaaja on paikalla klo 8-16.
  Ilmoittautuminen Suomen Nuorisoseurojen verkkokaupan kautta.

  Lisätiedot:

  Kädentaitoleiri verkossa 12-16-vuotiaille (toteutuminen vahvistettu)

  Järjestäjä: Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut
  Ajankohta: 15.-18.6. klo 9-15
  Paikka: Teams-ryhmätyösovellus
  Hinta: 10 € (sisältää leirin materiaalit kotiin postitettuna)

  Tule mukaan kädentaitoleirille! Leirillä pääset tekemään ohjaajien opastuksella muun muassa voimakorun, unisiepparin ja oman pelin. Leiri järjestetään etänä Teams-ryhmätyösovelluksessa, johon voi liittyä verkkoselaimen kautta. Osallistujilla tulee olla toimiva nettiyhteys sekä älypuhelin, tabletti tai tietokone.
  Ilmoittautumiset 31.5. mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

  Lisätiedot:

  Koululaisten Taitopajat eri ikäsille koululaisille (toteutuminen vahvistettu)

  Järjestäjät: Taito Keski-Suomi ry / Taitokeskus Jyväskylä, Jyväskylän käsityö- ja muotoilukoulu
  Ajankohta: 1.–4.6. klo 11–15
  Paikka: Kivääritehtaankatu 6, G-rappu
  Hinta: 70 € + materiaalit (n. 30-50 €)

  Kesäistä tekemistä koululaisille kädentaitopajoissa.  Ilmoittautumiset ennakkoon sähköpostilla tai puhelimitse: taitokeskus(a)taitokeskisuomi.fi / p. 050 413 0993    

  Lisätiedot: