Luonto ja eläimet

Koronaviruksen vaikutukset kesätoimintaan

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne voi vaikuttaa kesän toimintojen toteutumiseen.

Toiminnan toteutumista on kartoitettu uudestaan Suomen hallituksessa 4.5.2020 tehtyjen linjausten jälkeen. Toiminnan yhteyteen on lisätty tieto, mikäli sen toteutuminen on vahvistettu järjestävältä taholta. Peruuntuneet toiminnot poistetaan Lomalokista, mikäli perumisesta ilmoitetaan.

Suosittelemme kuitenkin tarkistamaan viimeisimmän tiedon aina toiminnan järjestäjän omilta verkkosivuilta tai muista tiedotuskanavista. Lisätietoja -kohdassa on myös yhteystietoja, joiden kautta voi olla suoraan yhteydessä järjestäjään.

Kesäkuun alkupuolelle saakka otetaan mukaan myös mahdollisia uusia kesätoimintoja, joita järjestetään joko fyysisesti tai verkossa.

Toiminnot

  Lasten luonto- ja elämysleirit 7-12-vuotiaille (toteutuminen vahvistettu)

  JärjestäjäNuorten taidetyöpaja ja Könkkölä
  Ajankohdat: 1. leiri: 6.–10.7. ja 2. leiri: 13.–17.7. klo 9-15:30 (Huom! Muuttuneet alkuperäisistä päivämääristä)
  Paikka: Könkkölän tila, Vesangantie 37
  Hinta: 95 €/leiri (sis. ohjelman, ruokailun ja vakuutuksen)

  Lasten päiväleirillä Könkkölässä touhutaan luontoon ja eläimiin liittyviä asioita. Ohjelmassa mm. pelejä, leikkejä ja perinteistä lastenleirien tekemistä. Ennen leirin alkua lähetetään leirikirje, josta selviää tarkemmat ohjeet. Leirille otetaan 15 osallistujaa/leiri ilmoittautumisjärjestyksessä. Leiri toteutuu, kun ilmoittautuneita on 12 lasta/leiri. Leiri toteutetaan päiväleirinä klo 9-15:30, lapset voi tuoda leirille aamulla klo 8, jolloin tarjotaan aamiainen. Lasten haku viimeistään klo 16:00.

  Ilmoittautumiset viimeistään 19.6. aikana. Tarkemmat ohjeet sekä ilmoittautumislomakkeet: Jyäskylän nuorisopalvelun loma-ajan toiminta -nettisivu

  Lisätiedot:

  Luontoperheleiri (toteutuminen vahvistettu)

  Järjestäjä: Luonto-Liiton Keski-Suomen piiri
  Ajankohta: 21.-23.8.2020
  Paikka: Hangasjärven kämppä (Hangasjärventie 106, 41860 Tikkala)
  Hinta: ensimmäinen perheenjäsen 90/110 € (alennettu hinta Luonto-Liiton jäsenille), seuraava perheenjäsen 30 €/ilmoittautuja. Luonto-Liiton jäsenyys kattaa koko perheen ja jäseniksi voitte liittyä Luonto-Liiton nettisivuilla

  Perheleirillä pääset rentoutumaan yhteisen ohjelman, ruuan ja saunomisen merkeissä. Leirille voi osallistua perheet vauvasta vaariin! Leiripaikalle järjestetään yhteiskyyditykset Jyväskylästä sovitusti. Paikalle voi saapua myös omalla autolla. Hangasjärven kämpällä on neljä makuuhuonetta, joissa kussakin on 6 sänkyä (kerrossängyt). Pihamaalla on myös mahdollisuus majoittua omalla teltalla. Huomioithan, ettei kämpässä ole sähköjä eikä juoksevaa vettä! Ilmoittautuminen sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta.

  Lisätiedot:

  Menneet leirit ja toiminnot

  Lasten luonto- ja perinneleirit alakouluikäisille (toteutuminen vahvistettu)

  Järjestäjä: Äijälän Talo
  Ajankohdat: 1.–5.6. ja 8.–12.6. klo 9-17     
  Paikka: Äijälän talo, (Äijälänkuja 6)
  Hinta: 160 €

  Tervetuloa aloittamaan kesäloma päiväleirin merkeissä! Voit osallistua molemmille leireille, tai sitten vain yhteen. Leireillä tutustutaan suomalaisiin perinteisiin, perinteisiin työtapoihin sekä perinneruokiin. Aikaa vietetään mahdollisimman paljon ulkoillen sekä retkeillen luonnossa unohtamatta hauskanpitoa.
  Ilmoittautuminen leirille sähköpostilla: aijala(a)aijala.fi (viestiin lapsen nimi, ikä, osoite sekä vanhempien yhteystiedot)

  Lisätiedot:

  4H-lemmikinhoitokurssi 10-vuotiaista ylöspäin (toteutuminen vahvistettu)

  Järjestäjä: Jyvässeudun 4H-yhdistys     
  Ajankohta: la-su 6.-7.6. klo 9-15
  Paikka: Sepänkeskus (Kyllikinkatu 1)
  Hinta: 35 € 4H-jäseniltä, muilta 75€

  Oletko kiinnostunut eläimistä tai oletko hankkimassa koiraa, kissaa tai jyrsijää? Kurssille ei vaadita ennakko-osaamista, vaan oma kiinnostus eläimiä kohtaan on tärkeintä. 4H-lemmikinhoitokurssilla opetellaan tavallisimpien kaupunkiympäristössä asustelevien kotieläinten, kuten koirien, kissojen ja jyrsijöiden, hoitoa niin teoriassa kuin käytännössä. Kurssin pääpaino on koirien hoidossa ja käsittelyssä. Turvavälit on huomioitu kurssilla hyvin.
  Ilmoittautuminen tehdään 4H:n sähköisen lomakkeen kautta.

  Lisätiedot:

  Luonto-Liiton luontopäiväleiri 7-12-vuotiaille (toteutuminen vahvistettu)

  Järjestäjä: Luonto-Liiton Keski-Suomen piiri
  Ajankohta: 8.-12.6. klo 9-15
  Paikka: Jyvälä (Palokunnankatu 16)
  Hinta: 90 € Luonto-Liiton jäsenille  ja 118 € ei-jäsenille

  Luonto-Liiton päiväleirillä viihdytään ulkona, tutkitaan luontoa, tehdään pieniä retkiä lähellä sijaitseviin luontokohteisiin ja nautitaan maukkaasta ruuasta.
  Ilmoittautumislomakkeen löydät leirin nettisivulta.

  Lisätiedot: