Omatoimista tekemistä

Ulkoilu

Mikäli kelit suosivat, on lomalla hyvää aikaa ulkoiluun! Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluiden sivuilta voit tutustua erilaisiin talviulkoilumahdollisuuksiin:

Pulkkamäkeen pääsee mm. Halssilan hiihtomaassa (Ilveskuja 31).

Jyväskylän Parkourakatemian Talviseikkailu - maksuton mobiilipeli kaiken ikäisille

Maksuton Talviseikkailu sopii mainiosti 4-99 -vuotiaille tutkimusretkeilijöille, perheille, lapsille  ja nuorille sekä seikkailumielisille aikuisille. Seikkailuun on useita lähtöaikoja ajalla 28.2.-14.3.2021.
Seikkailemaan pääsee mobiilisovelluksen avulla, jossa liikutaan kartalla availlen sieltä löytyviä tehtäviä. Menemällä lähelle kartan osoittamaa tehtävää, saat ohjeistuksen auki klikkaamalla kuvaketta. Kaikki tehtävät ovat ulkona ja ne voi suorittaa yksin tai yhdessä. Pelataksesi sinun ei tarvitse ladata sovellusta puhelimeesi tai luoda tunnuksia mihinkään. Yhteistyössä Liikuntapääkaupunki Jyväskylä ja sanomalehti Keskisuomalainen.
Pelivuoro tulee varata ennakkoon, jotta turvavälien säilyminen voidaan varmistaa.

Lisätiedot, avoimet pelivuorot ja ajanvaraus: Talviseikkailun nettisivu.

Kirjastot

Kirjastot palvelevat eri puolilla kaupunkia. Huom! Kaupungin ohjeistuksen mukaisesti Jyväskylän kirjastot palvelevat rajoitetuin palveluin 28.2. asti ja kokoelma- ja oleskelutilat on suljettu.

Lähde vaikkapa yhdeksi iltapäiväksi vierailulle toisiin maailmoihin kirjojen avulla! 
Entä tiesitkö, että Jyväskylän kaupunginkirjasto on paljon muutakin kuin kirjasto: kirjojen ja lehtien lisäksi sieltä löydät myös musiikkia, taidetta, pelikonsoleita, ilmaisia soitto- sekä ryhmätyötiloja. Miltä kuulostaisi vaikkapa pari tuntia karaokea pääkirjaston Komppi-tilassa?

Etsi lähin kirjastosi ja sen tarjoamat palvelut Keskikirjaston nettisivuilta.

Museot ja galleriat

Meiltä Jyväskylästä löytyy monipuolinen tarjonta museoita ja gallerioita! Kattava listaus löytyy Museot ja galleriat -sivustolta.
Muun muassa Jyväskylän yliopiston luontomuseoon ja Soihtuun sekä Galleria Ratamoon ei ole lainkaan pääsymaksuja. Jyväskylän taidemuseoon on alle 24-vuotiailla vapaa pääsy ja useisiin muihin museoihin kaiken ikäisille on vapaa pääsy perjantaisin.

Harrastakotona.fi

Harrastakotona.fi on lapsille ja nuorille suunnattu sivusto, josta löytyy ohjeita ja ideoita taiteen kokemiseen, kokeilemiseen ja harrastamiseen kotona vapaa-ajalla. Sivuille on valittu taidetekemistä ja elämyksiä monipuolisesti.