Nuorten Jyväskylä on avannut kesän ajaksi chat-sovellus Discordissa Kesäkanavan, jossa nuoret voivat osallistua nimimerkillä vapaamuotoiseen keskusteluun ja seurata menovinkkejä. Kesäkanavan tavoitteena on vähentää yksinäisyyttä tarjoamalla juttuseuraa turvallisessa ympäristössä verkon välityksellä. Menovinkkien jakamisella halutaan kannustaa nuoria lähtemään myös omatoimisesti mukaan erilaisiin tapahtumiin ja toimintaan.

Lisätiedot:

nuorisonohjaaja Rita Suhonen
Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut / Nuorten Jyväskylä
p. 050 320 5933
rita.suhonen@jyvaskyla.fi

projektikehittäjä Anja Saksola
Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus / Yhdessä ei olla yksin -hanke
p. 040 526 2521
anja.saksola@koske.fi
 

Keskustelu on pääsääntöisesti auki arkisin klo 12-16 kanavan moderaattoreiden ollessa paikalla. Mahdollisista poikkeusajoista tiedotetaan kanavalla. Moderaattoreina eli valvojina toimivat aikuiset ovat nuorisonohjaajia tai muutoin nuorten parissa työskenteleviä.

Kesäkanavalle voi tulla juttelemaan 9.8. asti. Lisätietoa ja linkki kanavalle on osoitteessa: http://nuorten.jyvaskyla.fi/discord

Yhteistyö mahdollistaa ylläpidon

Kesäkanavaa ylläpidetään eri toimijoiden yhteistyönä. Tällä hetkellä mukana ovat Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut, Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen Yhdessä ei olla yksin -hanke, Muutila ry:n Homies Youth Work sekä Jyväskylän Nuorisoseurojen Virkku-tiimi.

-    Ajatus kesäkanavasta syntyi, kun eräs teini-ikäisen pojan äiti totesi kesäloman olevan yksinäiselle nuorelle todella raskasta aikaa. Ajattelin, että miksi emme kokeilisi Discordia. Palvelimen perustaminen on maksutonta ja nopeaa - ja jos siitä on apua edes muutamalle nuorelle, on se ehdottomasti kannattavaa. Oli hienoa, että yhteistyökumppanit löytyivät yhdellä puhelinsoitolla, kertoo Anja Saksola Yhdessä ei olla yksin -hankkeesta.

-    Olen todella iloinen, että Anja oli yhteydessä meille nuorisopalveluihin ja Kesäkanava saatiin käynnistettyä, komppaa Nuorten Jyväskylästä vastaava nuorisonohjaaja Rita Suhonen. 
-    Mukana olevien toimijoiden työpanoksen ansiosta saadaan nyt pidettyä kanavan keskustelua auki kattavilla ajoilla, Suhonen jatkaa.

Discord ja Nuorten Jyväskylä

Discord on alun perin pelaajia varten kehitetty ilmainen chat-sovellus, jossa voi viestiä avoimissa tai suljetuissa ryhmissä sekä kahdenkeskisillä viesteillä. Palvelu sisältää teksti- ja puhe-chat-ominaisuudet. Discordissa toimitaan nimimerkeillä.

Nuorten Jyväskylä on Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen nuorten tieto- ja neuvontatyön palvelu. Palvelun tarkoituksena on tarjota nuorille ajankohtaista ja luotettavaa tietoa sekä neuvontaa eri elämä osa-alueisiin liittyvissä asioissa. Nuorten Jyväskylän verkkosivusto toimii osoitteessa: http://nuorten.jyvaskyla.fi. Nuorten Jyväskylä on saatavilla myös mobiilisovelluksena Android- ja iOS-laitteille.