Hyppää pääsisältöön

5.1.2022

Kuva
Mies Linkissä aikatauluvihko kädessä

 

Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen Linkki-paikallisliikenteen eräiden linjojen aikatauluihin ja reitteihin tehdään hienosäätöä maanantaista 10.1. alkaen. Keskeisimmät muutokset koskevat Vaajakosken suunnan linjojen 1 ja 2 aikatauluja.


Linjat 1 ja 2

Jyväskylän keskustan ja Vaajakosken sekä sen lähialueiden välillä liikennöivillä linjoilla 1 ja 2 oli syyskaudella 2021 ongelmia aikatauluissa pysymisessä. Nyt tehtävillä muutoksilla pyritään helpottamaan autojen aikatauluissa pysymistä. Muutokset koskevat kaikkina liikennöintipäivinä ma-su ajettavia vuoroja. 


Muiden linjojen muutokset

  • Linja 1M: Koulupäivisin ma-pe Haapaniemi–Kauppatori-Viitaniemi -vuoron lähtöaika Haapaniemestä on jatkossa 7.30 (aikaisemmin 7.25).
  • Linja 16: Ma-pe lähtöaika Muuratsalosta keskustaan aikaistuu 5.55:een (aiemmin 6:00).
  • Linja 25: Palokasta sunnuntaiaamuisin kello 6.05-11.05 lähtevät vuorot eivät jatkossa aja Kortemäen ja Köhniön kautta keskustaan. Vuorot ajavat normaalia reittiään ja samalla niiden lähtöaikaa on muutettu hieman myöhäisemmiksi.
  • Linja 41: Ma-pe lähtö keskussairaalalta kello 7.45, muutettu Tiituspohjan, Vihtavuoren ja Laukaan pysäkkiaikoja 5 minuuttia myöhäisemmiksi.
  • Linja 22M liikennöi jatkossa nelostien uutta moottoritietä Tikkakoskelta Jyväskylään ja takaisin.
  • Nojosniemi th-Tiituspohja-Lievestuore -koulupäivävuoro: lähtöaika Nojosniemen th:sta jatkossa 7.30 (HUOM: ei 7.35, kuten aiempi tieto oli).   


Suositus: tarkasta aikataulut ennen pysäkille menoa!

Aikataulumuutosten sekä edellisen painoksen loppumisen takia kevätkaudelle 2022 ilmestyy uusi aikatauluvihko, joka on voimassa 10.1.–5.6.2022. Aikatauluvihko löytyy toistaiseksi vain sähköisenä pdf-julkaisuna Linkin nettisivulta

Myös sähköinen reittiopas kertoo Linkki-vuorojen aikataulut ajantasaisina. Käythän ennen matkaasi tarkistamassa onko omiin Linkki-yhteyksiisi tullut muutoksia.

Uusia aikatauluvihkoja saadaan painatukseen liittyvien toimitusvaikeuksien vuoksi jakelupisteisiin arviolta tammikuun puolivälin jälkeen. Ilmoitamme Linkin kanavilla aikatauluvihkojen saapumisesta heti, kun tiedämme milloin niitä saadaan jakelupisteisiin. 


Lisätiedot: joukkoliikennesuunnittelija Jouni Enroos, p. 050 461 7119, jouni.enroos[at]jyvaskyla.fi