Hyppää pääsisältöön

5.9.2022

Kuva
Neljä lasta kävelee värikästä tasapainorataa pitkin. Kuva Dolly Aittanen
Jyväskylässä lapsen varhaiskasvatuksen hoitoaikojen varaukset hoituvat turvallisesti sähköisessä asiointijärjestelmä Edlevossa. Edlevossa ilmoitetaan myös lapsen poissaolosta sekä lapsen loma-aikojen hoidontarpeesta.

Huoltaja varaa lapsen hoitoajat seuraavalle viikolle kyseistä viikkoa edeltävän viikon maanantaihin klo 24.00 mennessä. Kun päiväkodilla on tiedossa riittävän ajoissa, kuinka paljon lapsia on paikalla, voidaan päiväkodin turvallista arkea suunnitella mahdollisimman tarkasti. Näin henkilökuntaa on lapsiryhmissä paikalla oikea-aikaisesti ja riittävästi. Myös esimerkiksi ateriatilauksissa ehditään huomioida paikalla olevien lasten määrä ja lasten mahdolliset erityisruokavaliot.  

Lasten pienryhmien toiminta suunnitellaan paikalla olevien lasten määrän mukaisesti. Esimerkiksi retkelle lähdetään siinä vaiheessa, kun kaikki retkelle osallistuvat lapset ovat saapuneet päiväkodille. Myös lapsen yksilöllisen tuen mukaiset tukitoimet voidaan ajoittaa oikea-aikaisesti ja lapsen poissaolosta voidaan ilmoittaa puhe- tai toimintaterapeutille mahdollisimman ajoissa.  

Lapsen poissaolosta toivotaan tietoa päiväkodille mahdollisimman ajoissa 

Lapsen poissaolosta ilmoitetaan Edlevo-järjestelmässä heti, kun perheellä on tiedossa lapsen poissaolo. Poissaolosta voi ilmoittaa myös tekstiviestillä. Oleellista on, että päiväkodilla on tieto poissaolosta mahdollisimman pian. Jos lapsen hoitoaika muuttuu Edlevo-järjestelmään jo ilmoitetusta, toivotaan huoltajan kysyvän soittamalla lapsen omasta ryhmästä, onko muutos mahdollinen.  

Hyvitys asiakasmaksuun loma-aikoina 

Loma-aikojen toiminnan suunnittelun onnistumiseksi, huoltajaa pyydetään vastaamaan Edlevo-järjestelmässä olevaan sähköiseen kyselyyn ja varaamaan sen jälkeen lapsen loma-ajalla tarvitsemat hoitoajat. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksuihin myönnetään hyvitystä loma-ajalta, kun poissaolosta on ilmoitettu ja loma-ajan hoidontarvekyselyyn vastattu määräaikaan mennessä. Maksuhyvityksen saa ennalta ilmoitetuista kokonaisista poissaolopäivistä, jotka vähentävät kuukausittaista tuntimäärää. 
 
Edlevo on varhaiskasvatuksen asiakasperheiden virallinen asiointi- ja viestintäkanava. Tietoturvallisen asioinnin edellyttämä tunnistautuminen tapahtuu Suomi.fi -tunnistautumisen kautta joko pankki- tai mobiilitunnistautumisella. 

 
 

Lisätietoja: 
Päiväkodin johtajat 
Asiakasmaksusihteerit p. 014 266 2768, 014 266 3096 tai 014 266 7351  
Edlevo-järjestelmä: sovellusasiantuntija Timo Piiparinen, Kasvun ja oppimisen palvelut p. 050 406 2131