Hyppää pääsisältöön

10.11.2022

Marras-joulukuussa järjestetään Jyväskylän Veturitalleilla (Veturitallinkatu 6) skeittikulttuuri-iltoja neljänä peräkkäisenä keskiviikkona alkaen 16.11. Ilta aloitetaan rullalautailuun liittyvällä työpajalla klo 17.00 ja sen jälkeen on vuorossa elokuvanäytös klo 19.10. Leffoina nähdään skeittaamiseen liittyviä kansainvälisiä ja kotimaisia dokumenttielokuvia. 
Kuva
Kaksi skeittilautaa nurinpäin. Kuva Miia Lyyra

Skeittikulttuuri-illat tarjoavat paikalliselle skeittiyhteisölle ja nuorisolle lämminhenkistä yhdessä tekemistä pimeneviin talvi-iltoihin. Kahvila Kisko palvelee näytösten ajan. Tilaisuudet on suunnattu 13–29-vuotiaille ja niiden toteutuksesta vastaavat Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut ja kulttuuri- ja osallisuuspalvelut yhteistyössä Liike 22:n ja Jyväskylän Rullalautailijat ry:n kanssa.

Ensimmäisenä iltana 16.11. nähdään Oona Markkasen ja Ines Särkän Toi mitä sä teit oli mahtavaa -dokumentti, joka esittelee Suomi-skeittauksen historiaa naisten näkökulmasta. Seuraavana keskiviikkona 23.11. valkokankaalla on vuorossa Vantte Lindevallin Abkhazia, joka on Suomen ensimmäinen skeittikulttuuria popularisoiva dokumenttielokuva. Marraskuun lopussa 30.11. päästään tutustumaan Jago Stockin A Place To Skate -dokumentin kautta, miten Marokon skeittiparkki valmistui. Viimeisellä kerralla 7.12. katsotaan Michael Ien Cohenin Humanity Stoked, joka kertoo pelon ja muiden ihmisyyden haasteiden voittamisen kauneudesta ammattilaisskeittaajien, tutkijoiden, taiteilijoiden, muusikoiden, aktivistien ja opettajien näkökulmasta.

Skeittikulttuuri-iltojen työpajat ja elokuvanäytökset ovat maksuttomia ja päihteettömiä, ei ennakkoilmoittautumista.

Skeittikulttuuri-illat Jyväskylän Veturitalleilla:

  • Työpajat alkavat klo 17.00 
  • Elokuvanäytökset klo 19.10

Ke 16.11. 
Elokuvanäytös: Toi mitä sä teit oli mahtavaa (2019), Oona Markkanen & Ines Särkkä
- kesto 35 min (S), kieli: suomi, tekstitys: englanti
Työpaja: Skeittidekin maalaus – annetaan vanhoille skeittilaudoille uusi elämä maalilla! Paikan päältä löytyy maalaustarvikkeita ja käytettyjä skeittilautoja, mutta voit tuoda myös oman dekin. 

Ke 23.11.
Elokuvanäytös: Abkhazia (2017), Vantte Lindevall
- kesto: 52 min (K12), kieli: suomi, englanti ja venäjä, tekstitys: englanti
Työpaja: Grippitaide – päästetään luovuus valloilleen skeittilaudan gripityksen kanssa! Työpajassa opastetaan grippitaiteen tekemiseen materiaaleina valikoima erikoisgrippejä, tusseja ja spraymaaleja. Voit ottaa mukaan oman dekin, mutta paikan päältä löytyy myös käytettyjä lautoja, joihin voi laittaa uuden gripin.

Ke 30.11.
Elokuvanäytös: A Place To Skate (2022), Jago Stock
- kesto: 34 min (S), kieli: englanti, ranska ja dari, tekstitys: englanti
Työpaja: Silkkipaino - tule kokeilemaan silkkipainoa! Työpajan vetää Liike22-skeittikaupan ja Otos-skeittimerkin perustaja, itseoppinut silkkipainaja Ville Leppänen. Osallistujat pääsevät painamaan itselleen kangaskassin.

Ke 7.12.
Elokuvanäytös: Humanity Stoked (2022), Michael Ien Cohen
- kesto: 80 min (K16), kieli: englanti 
Työpaja: Skeittilaudan kasaus ja huolto - puretaan skeittilauta osiin ja kasataan se uudelleen! Työpajassa käydään läpi skeittilaudan eri osat ja niiden ominaisuudet ja erot sekä opitaan yleisimmät huoltotoimenpiteet. Voit ottaa mukaan oman skeittilaudan, mutta paikan päällä on myös muutama lauta, joiden avulla voit harjoitella.

Lisätietoa Skeittikulttuuri-illoista ja dokumenttielokuvista: https://veturitallit.jyvaskyla.fi/tapahtumia

Lisätietoja:

-nuorisonohjaaja, Minna Arola, Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut, p. 050 563 1833, minna.arola(a)jyvaskyla.fi
-hankekoordinaattori, Miia Lyyra, Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja osallisuuspalvelut, p. 046 922 5990, miia.lyyra(a)jyvaskyla.fi
-Santeri Nikkinen, Liike22 ja Jyväskylän rullalautailijat ry, p. 040 561 9485, info(a)liike22.fi