Hyppää pääsisältöön

8.5.2024

Kuva
Litku Klemetin promokuva, jossa jäsenet pitelevät kivikolla seisoessaan kirjaimia jotka muodostavat sanan "Litku". Kuva Sakari Piippo
Juhannusviikon tiistaina ja keskiviikkona 18.-19.6.2024 Tanssisali Lutakon valtaa maksuton 13–29-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu TAIDFEST-festivaali. Suurta suosiota niittänyt tapahtuma järjestetään Jyväskylän kaupungin toimijoiden yhteistyönä nyt kolmatta kertaa.

TAIDFEST-festivaalia tähdittää Litku Klemetti (DUO), joka esiintyy tapahtuman päätteeksi keskiviikkona 19.6.2024. Litku Klemetti on vuonna 2015 perustettu ja kahdesti Emma-palkittu yhtye, joka julkaisi seitsemännen albuminsa syksyllä 2022. Asiatonta oleskelua-albumi valittiin Soundin kriitikoiden toimesta vuoden parhaaksi suomalaiseksi albumiksi, minkä lisäksi albumi palkittiin vuoden 2023 Emma-gaalassa vuoden rock-albumin tittelillä. Litku Klemetti (DUO) lisäksi Tanssisali Lutakon lavalle nousevat Junavaunuhäiriköt, Krampus Vie! ja Poukama.  

Kesäfestivaalilla pääsee myös osallistumaan maksuttomiin taide- ja kulttuuripisteisiin. Luvassa on mm. VR-seikkailua, UV-maalausta, makrameen tekoa ja sirkustaiteen kokeilua. Lisäksi tapahtumassa nähdään nuorten omaa taidetta. Ohjelmisto julkaistaan toukokuun aikana TAIDFESTin nettisivuilla: www.jyvaskyla.fi/taidfest  

Ohjelmisto nuorten ideoista

TAIDFEST-festivaalin järjestää Jyväskylän kaupunki. Tänä vuonna tapahtuma on kaupungin eri yksiköiden yhteistyössä järjestämä ja sen taustalla toimii Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut. Festivaaliohjelmisto on kasattu jyväskyläläisten nuorten antamien ideoiden perusteella.  

- Nuorten Taidetyöpajalta olemme ilolla mukana järjestämässä TAIDFESTiä! Osuuspankin juhlavuoden lahjoituksen mahdollistamana pääesiintyjäksi saatiin Litku Klemetti, joka on rohkeasti puhunut myös mielen hyvinvointiin liittyvistä teemoista, mikä myös pajoilla on meille tärkeä aihe. Musiikki, taide ja yhdessä tekeminen antaa paljon merkityksellistä sisältöä elämään ja sitä haluamme olla edistämässä myös TAIDFESTissä, kertoo Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen Nuorten taidetyöpajan työvalmentaja Anu Lahtinen.

- On mahtavaa, että TAIDFEST on napannut oman paikkansa Jyväskylän tapahtumatarjonnassa. Festariasiakkaat ovat kertoneet odottavansa festivaalia kovasti ja vastaavia tapahtumia toivotaan koko ajan lisää, joten on hienoa, että voimme tarjota kävijöille odotetun ja toivotun tapahtuman nyt jo kolmatta kertaa, iloitsee puolestaan kulttuurituottaja Miia Lyyra.  

TAIDFEST on suunnattu 13–29-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Tapahtuma on maksuton, päihteetön ja savuton.  

 

 

Lisätietoja:

Miia Lyyra 
kulttuurituottaja 
0469225990 
[email protected]

Anu Lahtinen 
työvalmentaja 
050 593 6140 
[email protected]