Hyppää pääsisältöön

23.5.2023

Kuva
Veturitallien sisäänkäynti ulkopuolelta kuvattuna. Kuva Isabella Saartoala
Silmissä Pätkii -elokuvatapahtumaan kuuluu kaksi työpajaa ja kaksipäiväinen elokuvafestivaali. Ensimmäinen työpaja järjestetään 3.6.2023

Tänä kesänä ja tulevana syksynä Jyväskylän Veturitalleilla (Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä) järjestetään uusi Silmissä Pätkii -elokuvatapahtuma, johon lukeutuu kaksi työpajaa sekä kaksipäiväinen elokuvafestivaali. Ensimmäinen maksuton ja kaikille avoin työpaja järjestetään lauantaina 3.6. kello 14–16 Jyväskylän Veturitalleilla.
 
- Jyväskylän Veturitalleilla kokoontunut ryhmä halusi tuottaa alle 29-vuotiaille suunnatun elokuvatapahtuman, joten tartuimme ajatukseen ja lähdimme yhdessä suunnittelemaan tulevaa festivaalia, kertoo Jyväskylän nuorisopalvelujen kulttuurituottaja Miia Lyyra.
 
Lauantaina 3.6. järjestettävässä työpajassa kuullaan Johannes Myllymäen ajatuksia alasta. Johannes Myllymäki on yrittäjä ja videotekijä Olohuonetuotannolla. Pääasiallisesti hän editoi videoita ja tekee video- ja valokuvauksia. Lisäksi hän pitää videoaiheisia koulutuksia. Hän on ohjannut, kuvannut ja leikannut Pidä rakkautes-, Tutoriaali- ja Small Town Hitman -elokuvat. Myllymäen elokuvia on ollut näytillä Hollywoodissa asti. Hänelle tärkeitä asioita ovat videopelit sekä musiikki.
 
Kahden tunnin aikana kuullaan vierailijan ajatuksia alasta, jonka jälkeen osallistujilla on mahdollisuus kysyä kysymyksiä tai apua omaan videoprojektiin liittyen sekä tutustua Jyväskylän Veturitallien studiotiloihin. Työpajaan osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. 

Syksyn työpajan puhujat ja festivaaliohjelman haun aikataulut jo tiedossa

Toinen Silmissä Pätkii -työpaja järjestetään lauantaina 9. syyskuuta kello 14–17. Silloin vieraana ovat Rauli Ylitalo ja Ari Savonen. Kaksipäiväisen Silmissä Pätkii -festivaalin ohjelmisto lokakuussa koostuu avoimen haun kautta lähetetyistä teoksista. Tänä vuonna kategoriat ovat: lyhytelokuva, trailerit, skeitti-, parkour- ja lasketteluvideot, musiikkivideot, lyhyet sketsit, lyhyet pystyvideot, animaatiot sekä pelikoostevideot. Teoshaku aukeaa elokuun puolessa välissä ja haku on auki noin kuukauden ajan.
 
Mikäli editointipöydältä löytyy jo nyt vaiheessa oleva pätkä tai haluaisi tehdä uuden teoksen tulevaan lokakuun elokuvatapahtumaan, kannattaa hakemista suunnitella jo nyt. 
 
- Jyväskylän Veturitallit tarjoaa mediatuotantoon tarkoitettuja tiloja vapaaseen käyttöön 13–29-vuotiaille jyväskyläläisille. Meille voi laittaa viestiä tai tulla käymään, mikäli tarvitsee esimerkiksi editointiin soveltuvaa tietokonetta käyttöönsä tai kaipaa apua kameroiden kanssa, rohkaisee Miia Lyyra. 

Silmissä Pätkii -elokuvatapahtuman työpajat ja festivaali ovat maksuttomia sekä avoimia kaikille alle 29-vuotiaille. 
Lisätietoja Silmissä Pätkii -elokuvatapahtumasta voit lukea: veturitallit.jyvaskyla.fi/tapahtumia
 
Silmissä Pätkii -elokuvatapahtuma toteutetaan yhteistyössä Nuori kulttuuri Roots -toiminnan kanssa.

Lisätietoja:
kulttuurituottaja Miia Lyyra
p. 046 922 5990
miia.lyyra@jyvaskyla.fi