Hyppää pääsisältöön

5.3.2024

Kuva
Jyväskyläisen DecoCutin puuusta valmistama palapeli, jossa aiheena moottorin osat. Kuva DecoCut
Jyväskyläläinen DecoCut yhdistää käsityön laserleikkaustekniikkaan. Suomen käsityön museon myyntinäyttelystä löytyy muun muassa vanerisia koruja ja asusteita, koristeita kauden kattauksiin, kylttejä, tauluja ja karttoja.

Moderneja työstövälineitä hyödyntäen syntyy ekologisia puuesineitä niin arkeen kuin juhlakauteenkin paikallisena käsityönä Savelan verstaalla. Näyttely on esillä Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 16.3.‒2.6.2024. Näyttelyyn on vapaa pääsy. 

Vuonna 2018 perustettu DecoCut suunnittele mallistonsa suurella sydämellä suomalaisia juhlia ajatellen ‒ ilahduttamaan valmistuvaa ja lahjansaajaa suven riennoissa sekä metsäisissä kesämökkimaisemissa. Raaka-aineiden ja yrityksen toiminnan luontoystävällisyys ja kotimaisuus ovat DecoCutille tärkeitä. Yrityksen tuotteissa käytettävä koristekoivuvaneri onkin peräisin kestävän kehityksen periaatteella kasvaneista suomalaisista metsistä. DecoCutin tuotteille on myönnetty Avainlippu-merkki. 

Suomen käsityön museon myyntinäyttelystä löytyy kesän alkuun saakka sopivia tuotteita niin valmistujaisiin, pääsiäiseen, kuin muihin kesän juhliinkin. Mukana myös Jyväskylä-aiheisia karttatuotteita, käsityöteemaisia koruja sekä erilaisia kylttejä ja lasin- ja pannunalusia monessa eri tyylissä ja aiheessa. 

Valmiin malliston lisäksi DecoCut valmistaa paljon tuotteita tilauksesta, joten oman juhlansa persoonalliset koristeet ovat varmasti uniikkeja. DecoCut onkin kehittänyt Suomen ensimmäisen 3D-suunnittelutyökalun laserleikattujen puusta tehtyjen esineiden suunnitteluun. Yksilöllisten tuotteiden suunnittelu ja tilaaminen on mahdollista myös DecoCut Oy:n verkkokaupan kautta.

 

DecoCut ‒ Juhlien kohti kesää

Myyntinäyttely Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 16.3.–2.6.2024. 

Suomen käsityön museo
Kauppakatu 25, Jyväskylä
Avoinna ti-su klo 11-18. 
Katutason näyttelyihin vapaa pääsy.