Hyppää pääsisältöön

16.4.2024

Kuva
Kaksi polkujuoksijaa mustissa vaatteissa juoksemassa Maastiksen reitillä. Kuva Tero Takalo-Eskola
Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut järjestää erilaisia ohjattuja maksuttomia lajikokeiluja osana NytLiikkeelle-palvelukokonaisuutta. Kevään lajikokeilussa päästään tutustumaan juoksun saloihin niin maastossa kuin tartanilla.

Juoksu on helppo, halpa ja monipuolinen tapa liikkua, joka sopii lähes kaikille kuntoilijoille. Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut järjestää kaikille avoimia ja maksuttomia juoksukouluja touko- ja kesäkuun aikana, joissa on mahdollisuus saada vinkkejä juoksutekniikkaan sekä juoksemiseen erilaisissa maastoissa. Lajikokeilussa tutustutaan juoksemiseen osana kuntoilua ja terveellistä elämäntapaa yhdessä juoksuvalmentaja Akseli Virtasen kanssa. Juoksukoulu soveltuu erinomaisesti aloittelijoille, sillä osallistuminen ei vaadi aiempaa juoksutaustaa tai tuntemusta lajista. Juoksun lajikokeilu loistava tilaisuus päästä kohottamaan kuntoa sekä tutustumaan uusiin ihmisiin liikunnan merkeissä.

Maksuttomia juoksukouluja järjestetään neljä ja jokainen juoksukoulu koostuu kahdesta kokoontumiskerrasta. Ensimmäisellä kokoontumiskerralla tutustutaan juoksun tekniikoihin ja perusteisiin Palokan liikuntapuiston yleisurheilukentällä. Toisella kokoontumiskerralla harjoitellaan juoksemisesta metsäpolulla, pururadalla ja maantiellä sekä perehdytään erilaisten juoksuympäristöjen vaikutuksista tekniikkaan. Mukaan tarvitset säänmukaiset liikkumiseen sopivat vaatteet, lenkkitossut ja juomapullon.  

Lajikokeiluun on ennakkoilmoittautuminen sähköisen Hellewi-ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Ennakkoilmoittautuminen juoksukouluihin käynnistyy 17.4. kello 8 alkaen.

NytLiikkeelle juoksukoulut

Ryhmä I 
Klo 17.00–18.00 
Ma 20.5.2024/ Tekniikka ja perusteet, Palokan liikuntapuisto  
Ma 27.5.2024/ Erilaiset juoksuympäristöt, Laajavuoren parkkipaikka   

Ryhmä II 
Klo 18.00–19.00 
Ma 20.5.2024/ Tekniikka ja perusteet, Palokan liikuntapuisto  
Ma 27.5.2024/ Erilaiset juoksuympäristöt, Laajavuoren parkkipaikka    

Ryhmä III 
Klo 17.00–18.00 
Ma 3.6.2024/ Tekniikka ja perusteet, Palokan liikuntapuisto 
Ma 10.6.2024/ Erilaiset juoksuympäristöt, Laajavuoren parkkipaikka      

Ryhmä IV 
Klo 18.00–19.00 
Ma 3.6.2024/ Tekniikka ja perusteet, Palokan liikuntapuisto  
Ma 10.6.2024/ Erilaiset juoksuympäristöt, Laajavuoren parkkipaikka  

Ensimmäinen kokoontumiskerta: Palokan yleisurheilukenttä, Rovastintie 6
Toinen kokoontumiskerta: Laajavuoren parkkipaikka, Laajavuorentie 15 

Juoksun lajikokeilut ovat osa Jyväskylän liikuntapalveluiden NytLiikkeelle –palvelukokonaisuutta, joka tarjoaa kuntalaisille maksuttomia luentokokonaisuuksia, liikunnallisia testauksia ja tempauksia ympäri vuoden eri puolella kaupunkia. NytLiikkeelle-toiminnan taustalla on halu tarjota kuntalaisille omaan hyvinvointiin, jaksamiseen ja liikuntaan liittyviä helppoja ja kannustavia vinkkejä. Lisätietoa lajikokeilusta ja NytLiikkeelle-palvelukokonaisuudesta NytLiikkeelle-verkkosivuilta.

 

Lisätiedot:

Liikuntapalveluvastaava Elina Oinonen, 
p. 050 312 5423 elina.oinonen[a]jyvaskyla.fi