Hyppää pääsisältöön

18.4.2024

Kuva
Nainen tanssii Meidän Jyväskylä -tapahtumassa yleisön taputtaessa. Kuva Musta Mäki Media
Tervetuloa tutustumaan kansainväliseen Jyväskylään ja verkostoitumaan torstaina 25.4. kello 14–18.30 ja perjantaina 26.4. kello 10–14 Jyväskylän pääkirjastolle (Vapaudenkatu 39–41). Kuva: Musta Mäki Media.

Meidän Jyväskylä – Yhteinen koti on monikulttuurinen tapahtuma kaikille jyväskyläläisille. Molempina päivinä ohjelmassa on musiikkiesityksiä ja puheenvuoroja kansainvälisestä Jyväskylästä. Lapsiperheille on tarjolla omaa ohjelmaa. Tilaisuuden avaa kaupunginjohtaja Timo Koivisto. Infopisteillä Jyväskylän kaupungin palvelut sekä jyväskyläläiset oppilaitokset ja yhdistykset esittelevät toimintaansa.

Tapahtuma on maksuton ja tarkoitettu kaikille jyväskyläläisille. Tapahtuman kieli on suomi ja tiloihin on esteetön pääsy. 

Musiikkiesityksiä ja puheenvuoroja kansainvälisestä Jyväskylästä

Torstai-iltapäivän aikana kuullaan kirjaston 1. kerroksen lavalla yhteiskuntavaikuttaja ja kirjailija Ujuni Ahmedin puheenvuoro sekä Nuorten ja lasten ääni -paneelikeskustelu. Iltapäivän aikana lavalla esiintyvät Seitsemän hunnun tanssi ry, nuorten teatteriryhmä Art-Master, musiikkikoulu PiaCellon oppilaat sekä Jyväskylän yliopiston puhallinorkesteri Puhkupillit.

Perjantaiaamuna kirjaston 1. kerroksen lavalla Jyväskylän kaupungin työllisyysjohtaja Hanna Lähteelä kertoo kuinka International House Jyväskylä auttaa kotoutumisessa, arjen asioissa, työllistymisessä ja työnantajien kohtaamisessa. Keski-Suomen hyvinvointialueen osallisuuskoordinaattori Olli Karola tuo puheenvuorossaan ”Yhteinen koti, yhteinen kieli” esille erilaisia keinoja yhteisen kielen saavuttamiseksi.

Perjantaina kirjaston 1.kerroksen lavalla esiintyy Tummat Sävelet -orkesteri sekä nähdään Safa Solatin suufitanssi ja Zubiya Khanin intialaisen tanssin esitys.

Infopisteillä tietoa, opastusta ja verkostoitumista

Minnansalin esittelypisteillä sekä kirjaston 2.kerroksessa ovat kertomassa toiminnastaan ja palveluistaan muun muassa Paremmin Yhdessä ry, Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän kestävän kehityksen Japa ry, Jyväskylän kaupungin vapaaehtoistoiminnan palvelut – Vapari, Mustankorkea, Jyväskylän kaupungin International House Jyväskylä, Lähitalot Jyväskylä, Jyväskylän seurakunta, Jyväskylän yliopiston SIMHE-palvelut (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland), Keski-Suomen hyvinvointialueen kotoutumista tukevat sosiaalipalvelut, Wari ry ja PAM – Couriers Finland ry sekä Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut / Nuorten taidetyöpaja.

Lapsille omaa ohjelmaa torstaina

Kirjaston 2. kerroksen lastenosastolla on torstaina lapsille askartelupiste sekä Glorian Monimessin monikielisiä lauluja tasatunnein. Laulut kestävät noin 10 minuuttia kerrallaan. Laulujen välissä luetaan satuja eri kielillä.

Kirjaston 2.kerroksessa  saat myös tietoa muun muassa Jyväskylän kaupungin varhaiskasvatus- ja päivähoitopaikoista sekä oman äidinkielen opetuksesta. Lastenosastolla ovat paikalla myös Liikenneturva, musiikkikoulu PiaCello, SOS-Lapsikylä ry, Monikulttuurikeskus Gloria ja SPR Länsi-Suomen piiri.

Kirjaston esittelykierroksia helpolla suomen kielellä

Esittelykierroksilla kerrotaan kirjaston palveluista ja kirjastokortin hankkimisesta. Kierroksilla tutustutaan myös vieraskielisten kirjojen ja selkokirjojen osastoon.

Tapahtuman järjestävät Paremmin Yhdessä ry, Jyväskylän kaupunki, Keski-Suomen ELY-keskus, Keski-Suomen hyvinvointialue ja Monikulttuurikeskus Gloria ry.

Meidän Jyväskylä -tapahtuman molempien päivien ohjelma löytyy Move-verkoston verkkosivuilta osoitteesta https://www.moveverkosto.fi/tapahtumat.


Kuva: Musta Mäki Media

Lisätietoja:

- Paremmin Yhdessä ry, toiminnanjohtaja Emmanuel Sibomana, p. 050 467 2976 
- Paremmin Yhdessä ry, osallisuuden ja vapaaehtoistoiminnan asiantuntija Annika Guttormsen, p. 050 551 3337, annika.guttormsen(at)paremminyhdessa.org
- Keski-Suomen ELY-keskus, maahanmuuttoasiantuntija Vert-Miller Maria, p. 050 522 7911, maria.vert-miller(at)ely-keskus.fi
- Keski-Suomen hyvinvointialue, osallisuuskoordinaattori Olli Karola, p. 050 476 7639, olli.karola(at)hyvaks.fi
- Monikulttuurikeskus Gloria ry, toiminnanjohtaja Arja Miettinen, p. 040 743 3097, arja.miettinen(at)gloriajkl.fi
- Jyväskylän kaupunki, informaatikko, kaupunginkirjaston tapahtuma- ja markkinointitiimin pj. Aapo Ruuttunen, p. 040 513 7490, aapo.ruuttunen(at)jyvaskyla.fi