Hyppää pääsisältöön
Kuva
Euron seteleitä ja kolikoita pöydällä. Kuva Tuija Ijäs
Pääsisältö

Säästövinkkejä nuorille ja opiskelijoille

Jos omat rahat tuntuvat olevan aina vähissä, kannattaa miettiä voisiko joissain arjen asioissa vielä säästää.

Säästöjä voi saada aikaan esimerkiksi välttämällä heräteostoksia sekä tekemällä aktiivisesti hintavertailua ruokaostosten, hankintojen ja erilaisten sopimusten kanssa. Vaatteita ja muitakin tavaroita kannattaa ostaa käytettyinä.

Ilmainen kouluruoka ja edullinen opiskelijaruokailu kannattaa syödä aina kun mahdollista. Kokkaamalla kotona itse tai vaikka kaveriporukalla saa edullisemmin ruokaa kuin ulkona syömällä. Itsetehdyt eväät tulevat myös usein halvemmaksi, kuin kaupasta tai kahvilasta napattu välipala.

Ruokakauppaan on hyvä lähteä valmiin listan kanssa, jos sinulla on taipumusta tehdä muutoin heräteostoksia. Suosimalla satokauden kasviksia syntyy säästöä. Myös punaliputettuja alennustuotteita kannattaa hyödyntää.

Jos välimatkat eivät ole kovin pitkiä, on pyörällä liikkuminen edullinen ja ekologinen vaihtoehto. Pidempiin autoa vaativiin matkoihin kannattaa selvitellä kimppakyytejä aina mahdollisuuksien mukaan.

Lisää säästövinkkejä:

Martat.fi - Säästövinkkejä

Poikien Puhelin - Näin säästät massia (video)

 

Mietityttääkö raha-asiat

Aiheuttaako kesän toimeentulo päänvaivaa? Vaikuttaako kesätöistä saatu palkka Kelan maksamiin tukiin? Tsekkaa vinkit sun tilanteeseen.

Haitari

Mikä sun tilanne on kesällä?

Jeesiä raha-asioihin liittyen

Tietoa ja vinkkejä raha-asioiden hoitoon