Hyppää pääsisältöön
Kuva
Nuoret istuvat Veturitallien ulkoseinän vieressä

Nuorten tieto- ja neuvontatyö on ennaltaehkäisevää nuorisotyötä. Työmuoto tarjoaa ammattitaitoista tietoa, ohjausta ja neuvontaa erilaisissa nuorten elämään liittyvissä kysymyksissä ja tilanteissa. Työmuodolla tuetaan nuorten kasvua, itsenäistymistä ja hyvinvointia.

Nuorille suunnattuja tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita tuottavat pääasiassa kunnat ja järjestöt ja ne perustuvat nuorten tiedon ja tuen tarpeisiin. Nuorten lisäksi palveluiden kohderyhmään kuuluvat nuorten vanhemmat, nuorten parissa toimivat sekä nuorisoalaa opettavat ja opiskelevat.

(lähde: Koordinaatti.fi -sivusto)

Periaatteet ja suositukset

Nuorten tieto- ja neuvontatyötä Suomessa linjaavat nuorisolaki, eri asiakirjat ja toimenpideohjelmat, Euroopan neuvoston suositukset sekä työmuodon eurooppalaiset periaatteet.

Kattavaan listaukseen työmuodon taustalla olevista periaatteista ja linjauksista sekä muuhun aiheeseen liittyvään materiaaliin voi tutustua Koordinaatin nettisivuilla.
Koordinaatti on nuorten tieto- ja neuvontatyön valtakunnallinen asiantuntija ja kehittäjä. Koordinaatti tekee nuorisoalan kehittämistyötä kolmessa eri osaamiskeskusten yhteenliittymässä. Näiden osaamiskeskusten painopisteet ovat nuorisotyö kunnassa, osallisuus ja vaikuttaminen sekä digitaalinen nuorisotyö.

Asiasanat: