Hyppää pääsisältöön
Kuva
nuoria istumassa sohvilla ja lattialla

Vara-akku

Vara-akku on 15–29-vuotiaille koulutuksen ja työelämän ulkopuolella oleville nuorille tarkoitettu matalan kynnyksen toiminnallinen ryhmä. Ryhmään ei ole ennakkoilmoittautumista eikä sitoutumisvelvoitetta. Mukana voi olla yhden tai useamman kerran.  

Vara-akkuun osallistuminen on maksutonta. Toiminta suunnitellaan yhdessä ryhmäläisten kanssa.  

Voimauttava ryhmä jännittäjille 

Ohjaamon voimauttava ryhmä jännittäjille  on 18 –29-vuotiaille tarkoitettu, maksuton, kahdeksan kerran pienryhmämalli, jossa löydetään yhdessä keinoja jännityksen  lieventämiseksi, opetellaan uusia taitoja ja tutustutaan itseen erilaisten tehtävien ja rauhoittumisharjoitusten avulla.  Ryhmämalli on psykologi Minna Martinin kehittämä. Ryhmän aikana tehdään itsenäisesti välitehtäviä ja astutaan turvallisesti hiukan oman mukavuusalueen ulkopuolelle, niin että tunne omasta selviytymisestä vahvistuu. 

Ryhmään osallistujilla tulisi olla riittävästi motivaatiota ja voimavaroja työskentelyyn ryhmän aikana. Kaikki ilmoittautuneet haastatellaan ennen ryhmän aloitusta.

Ryhmässä käsiteltäviä teemoja:

  • Jännittämiseen liittyvät tuntemukset ja jännitystilanteet
  • Stressin, ahdistuneisuuden ja jännittyneisyyden yhteys
  • Toimintatapojen ja suhtautumisen merkitys
  • Jännittämisen taustatekijät
  • Minäkuva ja itsesäätely
  • Sosiaaliset suhteet

Seuraava liveryhmä kokoontuu Ohjaamo Jyväskylän tiloissa maanantaisin klo 16.30–18.00 10.01.2022 alkaen. Ryhmää ohjaa Suvi Karkiainen Onni -hankkeesta ja Hanna Jylhä-Natri Nuorten talo -hankkeesta. 

Yhteydenotot ja ilmoittautumiset: suvi.karkiainen@te-toimisto.fi tai hanna.jylha-natri@jyvaskyla.fi. Ilmoittautuminen ryhmään on alkanut. Lämpimästi tervetuloa mukaan!
 

Selviytyjät-ryhmä 

Kiusatuille nuorille aikuisille suunnattu Selviytyjät-vertaisryhmä auttaa tilanteissa, jolloin kiusaamiskokemukset vaikuttavat mielialaan, itsetuntoon ja sosiaalisiin suhteisiin.  18-29 -vuotiaille nuorille aikuisille suunnatussa turvallisessa pienryhmässä nuoret aikuiset pääsevät jakamaan kiusaamiskokemuksiaan ja käsittelemään niitä toiminnallisten yksilö– ja ryhmäharjoitteiden avulla.

Nuorten talon ryhmätoiminnassa suositellaan maskien käyttöä 

Jyväskylän kaupungin toiminnassa, mukaan lukien Nuorten talon ryhmätoiminnassa noudatetaan Suomen hallituksen ja THL:n päivittämää suositusta kasvomaskien käyttämisestä.  Toiminnassa noudatetaan muutenkin Jyväskylässä käytössä olevia ohjeita ja suosituksia koronan varalle. Jyväskylässä voimassa olevat hygienia- ja turvallisuusohjeet löytyvät osoitteesta: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/voimassa-olevat